Baltimora..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
Jim-Mc-Shane.jpg

Solistliğini Kuzey İrlandalı şarkıcı Jimmy McShane'in yaptığı, 1984-1987 yılları arasında Milano'da aktif olan bir İtalyan müzik projesi olan Baltimora'un; Nisan 1985'de Amerika'da, Eylül 1985'de ise Avrupa'da satışa sunulan 'Altın Plak' sahibi ilk stüdyo albümleri Living in the Background'dan çıkan, 3 'Altın Plak' ve 1 'Gümüş Plak' sahibi ilk teklileri "Tarzan Boy" bugünkü şarkı paylaşımım oluyor..

Listelerde üst sıralarda kendine yer bulan parça, bir şarkılık gruplardan sayılan Baltimora'u 80'lerin unutulmazları arasına girmesini sağlayarak, ölümsüzleştirmiştir. Ne yazık ki Jimmy McShane, Maurizio Bassi ve Naimy Hackett üçlüsünden oluşan grubun solisti Jimmy McShane, 29 Mart 1995'te AIDS'e bağlı olarak henüz 37 yaşındayken hayata gözlerini yummuştur.

Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
"Tarzan boy" şarkısı, başrolünü Chris Farley'in oynadığı, 1997 yapımı kaliteli bir komedi filmi olan "Beverly Hills Ninja" ve 1993 yapımı "Ninja Kaplumbağlar III"'de sıkça çalmaktadır...
Şarkı bir dönem "Coca Cola" reklamlarında da kullanılmıştır.

Tarzan-boy-in-movie-1985.png

Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
Ba_l_ks_z-1.png

Bir italo şaheseri olan "Tarzan Boy" 1985'de yayımlanmıştır. Seksenler ikonlarından olan parça, tüm Avrupa listelerinde ilk beş sıraya girmiş; Almanya gibi onlarca Synthpop ve İtalo tarzı müzik yapan şarkıcıların başı çektiği ülkede bile listelerde 2'nci sırada yer almıştır. Parça ayrıca; İsviçre, Avusturya, İsveç, Fransa, Hollanda ve Norveç'de 3'ncü sıraya kadar yükselirken Türkiye'de ise buna benzer bir başarı elde ederek; dönemin onlarca hit parçası arasından sıyrılarak 4'ncü sıraya kadar yükselmiştir..

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,137
77,463
hiçbiryerde :)
Zamanında "karışık" kasete doldurttuğum, çok dinlediğim ama zamanla unuttuğum şarkılardan. Teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
Baltimora ismi, "Jimmy McShane"le özdeşleşmiş olsa da aslında bir gruptur. Sanırım Jimmy McShane'in grubun solisti olması ve kliplerde genellikle tek gözükmesinden ötürü müzikseverlerin zihninde böyle yer ettiğini düşünüyorum. Grubun, söz ve müzikleri Maurizio Bassi & Jimmy McShane tarafından yazılmıştır. Baltimora'nın diğer üyeleri: Jimmy McShane (Solist) , Maurizio Bassi (Klavye, Vokal), Giorgio Cocilovo (Lead Gitar), Claudio Bazzari (Gitar), Pier Michelatti (Bas) ve Gabriele Melotti (Davul) 'dir.

Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
1985-1987 arası etkin olan grubun diğer parçaları; "Living in The Background", "Woody Boogie", "Living in the Background", "Juke Box Boy", "Key Key Karimba", "Survivor in Love", "Global Love" ve "Call Me in the Heart of the Night"tır.

Bu gece sizlerle, grubun ilk albümü "Living in the Background"dan çıkan
ikinci tekli "Woody Boogie"yi paylaşacağım. Keyifli seyirler..

ca_ASTn_J.jpg

www.youtube.com/watch?v=LbSmgIjCPkY

Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
Ba_l_ks_z-1.png

Baltimora 1987 yılında çıkardığı ikinci albümü "Survivor in Love"da ise "Tarzan boy" albümündeki başarıyı yakalayamayarak sadece bu albümdeki "Key Key Karimba" parçası ile bazı Avrupa ülkelerinde "TOP 100" listesine girebilmiştir...

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,906

İlahi sevgili "Baltimora", ben de rumuzunuzun ne anlama geldiği ile ilgili kafa patlatıp duruyordum. Demek ki bir müzik grubunun adıymış. Hattâ bir ara 2007 tarihli ünlü müzikal film "Hairspray"de Nikki Blonsky'nin seslendirdiği şarkıyla bile ilişkilendirmiştim. www.youtube.com/watch?v=CJR6my7A_Vk

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul

İlahi sevgili "Baltimora", ben de rumuzunuzun ne anlama geldiği ile ilgili kafa patlatıp duruyordum. Demek ki bir müzik grubunun adıymış. Hattâ bir ara 2007 tarihli ünlü müzikal film "Hairspray"de Nikki Blonsky'nin seslendirdiği şarkıyla bile ilişkilendirmiştim.
:) Baltimora tek şarkılık gruplardan olsa da; "Tarzan Boy" şarkılarını çok beğendiğimden bu nicki kullanmışımdır bir çok yerde.. Böylece nickimin nereden geldiğini de öğrenmiş oldunuz sevgili Scanfan.. :)

Son düzenleme:

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,948
4,985
Navajo Köyü
İlahi sevgili "Baltimora", ben de rumuzunuzun ne anlama geldiği ile ilgili kafa patlatıp duruyordum. Demek ki bir müzik grubunun adıymış. Hattâ bir ara 2007 tarihli ünlü müzikal film "Hairspray"de Nikki Blonsky'nin seslendirdiği şarkıyla bile ilişkilendirmiştim.
Sevgili Scanfan ile pişti olmuşuz. :Ğ

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
Sevgili Scanfan ile pişti olmuşuz. :Ğ
:) Kalp kalbe karşıymış demek.. Bu arada başlığı aslında "Tarzan boy" diye açsam daha iyi olurdu zira Baltimora'nın tek kayda değer eseri budur ne de olsa.. Lakin adam 10 kaplan gücünde bir eser vererek prestijini kurtarmış. :)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,413
İstanbul
Baltimora - Tarzan Boy (WWF Club 1985)

Baltimora 12 Nisan 1985'de, merkezi Köln'de bulunan Alman Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti kanalıWDR'daki Haftalık Eğlence Programı WWF Club'a misafir olmuştur.
(WWF Club; 1980-1990 arasında toplam 400. bölüm yayınlanmış
müzik, eğlence ve Talk-Show programıdır.) www.youtube.com/watch?v=pSZxs6XusMA

Son düzenleme: