Ateştop 3 _ Fireball XL5 _ Dünya Tehlikede _ Fireball XL5 - Space Membrane

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
310
14,296
Ateştop 3 _ Fireball XL5 _ Dünya Tehlikede _ Fireball XL5 - Space Membrane

Sevgili dostlar Ateştop 3_ Fireball XL5 derlemesini beğeninize sunuyorum. 1960'larda çocukların fanatiği olduğu bir dergi olmayı sürdüren Doğan Kardeş'in bu yıllardaki en popüler çizgi romanı "Ateştop" derginin lokomotif macerasıydı ve ön kapaktan itibaren yer alıyordu.
Ateştop Dünya Tehlikede serüveni Doğan Kardeş dergisinin 1967.08.07 Sayı 041 ile 18 Eylül 1967 Sayı 047 arası sayılarından derlenmiştir. Fireball XL5 - Space Membrane
Script: Tad Sullivan Art: Mike Noble
(Originally published in TV Century 21 issues 64 - 70, April-May 2066)

Kapak sayfasını, seçtiğim resimlerdeki balonları ortadan kaldırarak,olması gereken balon altı kısımları Photoscape ile resimlemeye çalışarak ve hepsini uygun bir kolajla birleştirerek oluşturdum. Ayrıca kapağa Ateştop ,özgün FireballXL5 logosunu, büyük usta Mike NOBLE özgün imzasını,özgün dergi Tv Century 21 ve muhteşem Doğan Kardeş dergisinin logolarını koymadan edemedim.

Ve yine ayrıca bağımsız bir Ateştop kitabı olabilmesi için her sayının başında yer verilen konu özeti çerçevesini de (7 adet) yukarıda anlattığım yöntemle ortadan kaldırdım. Diğer işlemler de; her zaman yapmaya çalıştığım görüntü kırpma, dengeleme ve iyileştirme işlemlerinden ayrı olarak 7 adet dergi ilk sayfasının yanındaki Ateştop logosunu ve baştaki Doğan Kardeş logosunu kaldırarak tam sayfaya yaymak oldu.

Son olarak Ateştop birinci sayıda verdiğim sunumu yeniden düzenleyerek 6 sayfa halinde serüvenin sonuna
kalıcı olsun diye ekledim. Birde Wikipedia ansiklopedisinin Doğan Kardeş dergisini konu alan sayfasında Ateştop olarak FireballXL5 özgün adı yerine Ateş Kaptan yani Captain Scarlet yazılmış. Üye olup gerekli düzeltmeleri yapıp gerekçelerimi yazıp gönderdim. Bekleyelim bakalım düzeltme gerçekleşecek mi?

Hepinizi bu önemli günde sevgi ve saygıyla kucaklayarak iyi okumalar dilerim. Umarım keyif alırsınız...

3 AYRI LİNK SEÇMECE BUNLAR

Ateştop 3 _ Fireball XL5 CBR 24Mb Mediafire:

Ateştop 3 _ Fireball XL5 CBR 24Mb SendSpace:

Ateştop 3 _ Fireball XL5 CBR 24Mb Mega.co.nz:

00gig.jpg

01cec.jpg

09qeq.jpg

17eie.jpg

20rkr.jpg

tv21064pg016.jpg

alaska698crcwew.jpg
ZAMANGEZGİNİ
BAYHUN ÖNTÜRK

Son düzenleme:

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
310
14,296
Son düzenleme:

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
12,068
İyice rafine ettiğin bir çalışma olmuş Bayhun, adeta damıttığın tüm Süpermarionation birikimini imbikten süzmüşsün. Çok teşekkür ederim, tüm DoğanKardeş ve tüm Ateştop severler adına..

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
661
2,977
Sevgili Bayhun çok teşekkürler. Öyle anlaşılıyor ki Ateştop bir çok çocuğun hafızasında inanılmaz izler bırakmış. Darısı bu sitenin vasıtasıyla bu seriyi okuyacak çocuklara.

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,525
Mükemmel! Güzel katkılarınızdan dolayı, çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

haşim ünvan

Kıdemli Üye
15 Haz 2012
233
294
istanbul
İlkokuldayken Mehmet Mavi (kulakları çınlasın) adındaki arkadaşımın sayesinde tanıştım Ateştop ile. Çok uzun zaman okudum. Hala burada gördükçe o günlere gidiyorum. Sağ olun Sayın zamangezgini, ellerinize sağlık.

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
153
588
denizci
Son klipteki maket muhteşem, eline sağlık üstadım, Tarantula dostumun da dediği gibi; gerçekten hafızalarımızda hala Fireball.

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,316
4,636
Ben kitapları seviyorum,çok seviyorum,bir de böylesi sunum olunca inanın daha da farklı oluyor.Sanki ansiklopedik bir bilgi.
Sevgili Zamangezgini kardeşim keşke senin tüm sunumlarını toplayıp bir kitap haline getirebilecek kadar becerim olsa,
Canım kardeşim sevgiler ve saygılar sunarım,emeğin için çok çok teşekkürler ederim en iyi akşamlar senin olsun.