Atatürk'Ten Türk Milleti'Ne

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,732
Atatürk'Ten Türk Milleti'Ne

ns5ld.jpg



Efendiler, büyük ve hayali şeyleri yapmadan yapmış görünmek yüzünden bütün dünyanın düşmanlığını, kızgınlığını ve kinini bu ülkenin, bu ulusun üzerine çektik.

Biz panislamizm yapmadık. Belki "Yapıyoruz!", "Yapacağız!" dedik, düşmanlar da "Yaptırmamak için bir an önce öldürelim!" dediler.

Panturanizm yapmadık, "Yaparız, yapıyoruz!" dedik, "Yapacağız'" dedik ve yine "Öldürelim!" dediler.

Bütün dâvâ bundan ibarettir.

Efendiler bütün dünyaya korku ve telaş veren kavramlar üzerinde koşarak düşmanlarımızın sayısını ve üzerimize olan baskıları arttırmaya çalışmaktan ise, doğal sınıra, meşru sınıra çekilelim, haddimizi bilelim.

Demek ki efendiler, biz yaşamak ve bağımsızlık isteyen bir ulusuz. Ve yalnız ve ancak bunun için yaşamımızı harcarız.

Yemen'de kavrulup yok olan Anadolu çocuklarının sayısını biliyor musunuz?

Afrika'da tutunabilmek için, Mısır'da barınabilmek için, Suriye ve Irak'ı elde tutmak için ne kadar çok Anadolu çocuğu yok oldu, biliyor musunuz?

Peki, sonuç ne oldu, görüyor musunuz?

Bir heva ve heves için, bir kuruntu ve düş için bütün Anadolu halkını yok etmek istiyorlardı.

Bizim izleyeceğimiz politika, ulusal sınırlarımız içinde her şeyden önce kendi gücümüze dayanarak varlığımızı koruyup ulus ve ülkenin gerçek mutluluk ve bayındırlığına çalışmak, gelişi güzel sınırsız istekler ardında ulusu uğraştırıp zarara sokmamak.., uygar dünyadan uygar ve insancıl işlem ve karşılıklı dostluk beklemektir.



M. Kemal ATATÜRK
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,064
2,807
Malesef kendi arasında uygar olan bu dünya bize,uzakdoğuya,ortadoğuya,afrikaya hep çifte standart uygulamış sömürgeleştirmiştir hala bosna arnavutluk afganistan somali örneklerinde olduğu gibi aynı çizgide gitmektedir -"yurtta sulh cihanda sulh asıl amacımız" olmalı ama bizi yıkmak için bölücü terörü destekleyen ve içimizdeki her türlü aşırı uca destek veren dost ve müttefiik olduğumuz bu ülkeler AB üyeliğimiz konusunda bile bu çifte standartını sürdürdüğünü görmeliyiz.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,732
Gene Atatürk'ün "Hayatta En Hakiki Mürşit Bilim'dir" ilkesini rehber edinebilirsek sorunlar en aza indirilecektir.
 
Üst