Arkadaşlar Marvel Hakkında yardım

omer2701

Yeni Üye
27 Haz 2013
4
0
Ben yeni başlayacağım çizgi roman okumaya arkadaşlar pc üzerinden baya araştırmaya başladım ..marvel hangisinden başlayacağım hakkında kafam karışıktı onuda çözdüm ama sorun şu ki ben nerden bulacam istediğim çizgi romanı sitede anlamadım :)
Avengers Dissassembled başlamam lazımmış.. ama bulamıyorum yada aramayı bilmiyorum :) mesela iron man #84 nerden nasıl bulucam siteye google a yandex e yazdım çıkmıyor bitek iron man filmleri çıkıyor ..yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler :)
01- The Invincible Iron Man #84
02- The Spectacular Spider-Man #15
03- Thor #80
04- The Invincible Iron Man #85
05- The Spectacular Spider-Man #16
06- Thor #81
07- The Avengers #500
08- Captain America & The Falcon #05
09- Captain America #29
10- The Invincible Iron Man #86
11- Thor #82
12- The Spectacular Spider-Man #17
13- The Avengers #501
14- Captain America & The Falcon #06
15- Captain America #30
16- Fantastic Four #517
17- The Invincible Iron Man #87
18- Thor #83
19- The Spectacular Spider-Man #18
20- The Avengers #502
21- Captain America & The Falcon #07
22- Captain America #31
23- Fantastic Four #518
24- The Invincible Iron Man #88
25- Thor #84
26- The Spectacular Spider-Man #19
27- The Avengers #503
28- Captain America #32
29- Fantastic Four #519
30- The Invincible Iron Man #89
31- Thor #85
32- The Spectacular Spider-Man #20
33- The Avengers - Finale

Flying Turkman

Yeni Üye
10 Eyl 2012
40
137
Ankara
Ben yeni başlayacağım çizgi roman okumaya arkadaşlar pc üzerinden baya araştırmaya başladım ..marvel hangisinden başlayacağım hakkında kafam karışıktı onuda çözdüm ama sorun şu ki ben nerden bulacam istediğim çizgi romanı sitede anlamadım :)
Avengers Dissassembled başlamam lazımmış.. ama bulamıyorum yada aramayı bilmiyorum :) mesela iron man #84 nerden nasıl bulucam siteye google a yandex e yazdım çıkmıyor bitek iron man filmleri çıkıyor ..yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler :)
01- The Invincible Iron Man #84
02- The Spectacular Spider-Man #15
03- Thor #80
04- The Invincible Iron Man #85
05- The Spectacular Spider-Man #16
06- Thor #81
07- The Avengers #500
08- Captain America & The Falcon #05
09- Captain America #29
10- The Invincible Iron Man #86
11- Thor #82
12- The Spectacular Spider-Man #17
13- The Avengers #501
14- Captain America & The Falcon #06
15- Captain America #30
16- Fantastic Four #517
17- The Invincible Iron Man #87
18- Thor #83
19- The Spectacular Spider-Man #18
20- The Avengers #502
21- Captain America & The Falcon #07
22- Captain America #31
23- Fantastic Four #518
24- The Invincible Iron Man #88
25- Thor #84
26- The Spectacular Spider-Man #19
27- The Avengers #503
28- Captain America #32
29- Fantastic Four #519
30- The Invincible Iron Man #89
31- Thor #85
32- The Spectacular Spider-Man #20
33- The Avengers - Finale

Bunların hepsini okumana gerek yok, aslında başlardan başlaman da şart değil, ben The Amazing Spiderman'in 500'lü sayılarından başladım ki Civil War'dan sonrası oluyor bu.
İlla ki birine baştan başlamak istiyorsan önerim Amazing Fantasy'nin 15. sayısıdır, Spiderman'in doğuşunu görebilirsin. Sitenin içinde bulunması muhtemeldir, bir arat istersen. Sonra da The Amazing Spiderman'den devam eder, yan serilere sararsın... Lakin biraz İngilizce bilgisi, birikimi gerektiriyor, tam randımanlı okumak istersen.
Veya daha kolay bir şekilde Ultimate Evreni'nden bir seriye başlayabilirsin, Türk Çizgi Ultimate Spiderman çevirmişti yanlış hatırlamıyorsam.

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
323
410
USA
Çok da sırayla gitmenin önemli olduğunu düşünmüyorum. Sıkılmaman açısından hangisini seviyorsan ondan başlamalısın bence.

omer2701

Yeni Üye
27 Haz 2013
4
0

omer2701

Yeni Üye
27 Haz 2013
4
0

Bunların hepsini okumana gerek yok, aslında başlardan başlaman da şart değil, ben The Amazing Spiderman'in 500'lü sayılarından başladım ki Civil War'dan sonrası oluyor bu.
İlla ki birine baştan başlamak istiyorsan önerim Amazing Fantasy'nin 15. sayısıdır, Spiderman'in doğuşunu görebilirsin. Sitenin içinde bulunması muhtemeldir, bir arat istersen. Sonra da The Amazing Spiderman'den devam eder, yan serilere sararsın... Lakin biraz İngilizce bilgisi, birikimi gerektiriyor, tam randımanlı okumak istersen.
Veya daha kolay bir şekilde Ultimate Evreni'nden bir seriye başlayabilirsin, Türk Çizgi Ultimate Spiderman çevirmişti yanlış hatırlamıyorsam.

vallahi yeni başlıycam nerden girceğimi şaşırdım benim favori karakterleri wolverine,spider man, x-men serileri hulk ve thor :) bunlara hangi serisinden başlamalıym spider man için olanı söylemişsin zaten :)

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
323
410
USA
Sadece Türkçe arıyorsan alanın biraz daraldı o zaman. Hangi seri daha fazla tamamlanmışsa ondan başlayabilirsin.

Flying Turkman

Yeni Üye
10 Eyl 2012
40
137
Ankara
Colossus'a katılıyorum. Şuradan sıralı listelere ulaşabilirsin, ama azmedip yabancı dildekileri de okumaya çalışmanı öneririm, hem seçeneğin artar, Türkçe'ye çevrilmesini beklemek gibi bir durumun olmaz; hem de kişisel bir kazancın olur ;) .

Düzenleme: Yanılmıyorsam 1983'de Bilka Yayınları ilk defa Örümcek Adam yayınlamaya başladı, 183'üncü sayıya kadar devam ettirdi. Sonrasında 1N, ondan sonra da Arka Bahçe bayrağı devraldı. Hoz Comics ve Marmara Çizgi'nin yayınlarını hala kitapçılarda bulman mümkün.

Son düzenleme:

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
540
Marvel ve DC eventler kurgulayarak çizgiroman yayınlıyor. Civil War gibi bir ana hikaye oluşturuyor sonra çeşitli kahramanların bu ana hikaye ile bağlantılı maceralarını çıkarıyor. Tabii bir de ana hikayeyi anlatan fasiküller yayınlanıyor. Ama hikayeyi belli bir sırada okumak için, hikayenin ana başlığını taşıyan fasiküller ile, kahramanların bu hikayeye ilişkin fasiküllerini belli bir sırada okumak gerekiyor. Gerçekten karışık bir iş yani.

Aşağıdaki görsel, bir event'i doğru sırada okumak için nasıl karışık bir sıralama yapıldığını gösteriyor. Comics okumaya yeni başlamış birisinin, internetten fasikül toplayarak böyle bir liste oluşturması çok zor. Bu tip derlemeleri, yıllarını comics'e vermiş kolleksiyonerler yapabilir ancak. Ben çoğu zaman okuma listelerini bile bulamıyorum. Derlenmiş olanları bulmadıktan sonra, toplamaya çalışmıyorum.

Bu büyük hikayelerden herhangi birisi, bütün yan hikayeler ile birlikte Türkçe'ye çevrilmedi diye biliyorum. Civil War, House of M, Blackiest Night gibi hikayelerin ana bölümleri Türkçe'de bulunabiliyor. Ama tamamını bulmak mümkün değil. Örneğin sağolsun bazı paylaşımcı kişiler Flash Point'i Türkçe balonlayıp yayınlamışlar. Ama hikayede geçen Aquaman-Wonder Woman savaşına ilişkin fasiküller çevrilmemiş. Ya da en azından ben bulamadım. Hali ile, hikayede geçen savaşın önemli bir cephesini takip edemiyorsunuz. Bu anlattıklarım sizi korkutmasın. Flash Point'i bu hali ile okuduğunuzda da size zevk veriyor. Çevrilmemiş olan bölümlerini internetten bulduğunuzda, bunları okumak için İngilizcenizi geliştirme planları yapıyorsunuz.

Ben sizin yerinizde olsam, Türkçe yayınlanmış bütün çizgiromanları okurdum. Baskı kalitesi pek iyi olmasa da, Bilka'nın Örümcek Adamları ve Süpermen'leri, Alfa'nın Fantastik Dörtlü, Thor, Captain America ve Punisher'i. Daha sonra yayınlanan X-men, Daredevil, Wolverine, Batman hikayeleri ve aklıma gelmeyen diğerleri. Bunları okumak için herhangi bir sıra takip etmeye gerek yok. Zaten çoğunu bu forumda bulabilirsiniz. Eğer hiç comics okumadıysanız, bu kitaplar size en az 3-4 sene yeter.

omer2701

Yeni Üye
27 Haz 2013
4
0
Marvel ve DC eventler kurgulayarak çizgiroman yayınlıyor. Civil War gibi bir ana hikaye oluşturuyor sonra çeşitli kahramanların bu ana hikaye ile bağlantılı maceralarını çıkarıyor. Tabii bir de ana hikayeyi anlatan fasiküller yayınlanıyor. Ama hikayeyi belli bir sırada okumak için, hikayenin ana başlığını taşıyan fasiküller ile, kahramanların bu hikayeye ilişkin fasiküllerini belli bir sırada okumak gerekiyor. Gerçekten karışık bir iş yani.

Aşağıdaki görsel, bir event'i doğru sırada okumak için nasıl karışık bir sıralama yapıldığını gösteriyor. Comics okumaya yeni başlamış birisinin, internetten fasikül toplayarak böyle bir liste oluşturması çok zor. Bu tip derlemeleri, yıllarını comics'e vermiş kolleksiyonerler yapabilir ancak. Ben çoğu zaman okuma listelerini bile bulamıyorum. Derlenmiş olanları bulmadıktan sonra, toplamaya çalışmıyorum.

Bu büyük hikayelerden herhangi birisi, bütün yan hikayeler ile birlikte Türkçe'ye çevrilmedi diye biliyorum. Civil War, House of M, Blackiest Night gibi hikayelerin ana bölümleri Türkçe'de bulunabiliyor. Ama tamamını bulmak mümkün değil. Örneğin sağolsun bazı paylaşımcı kişiler Flash Point'i Türkçe balonlayıp yayınlamışlar. Ama hikayede geçen Aquaman-Wonder Woman savaşına ilişkin fasiküller çevrilmemiş. Ya da en azından ben bulamadım. Hali ile, hikayede geçen savaşın önemli bir cephesini takip edemiyorsunuz. Bu anlattıklarım sizi korkutmasın. Flash Point'i bu hali ile okuduğunuzda da size zevk veriyor. Çevrilmemiş olan bölümlerini internetten bulduğunuzda, bunları okumak için İngilizcenizi geliştirme planları yapıyorsunuz.

Ben sizin yerinizde olsam, Türkçe yayınlanmış bütün çizgiromanları okurdum. Baskı kalitesi pek iyi olmasa da, Bilka'nın Örümcek Adamları ve Süpermen'leri, Alfa'nın Fantastik Dörtlü, Thor, Captain America ve Punisher'i. Daha sonra yayınlanan X-men, Daredevil, Wolverine, Batman hikayeleri ve aklıma gelmeyen diğerleri. Bunları okumak için herhangi bir sıra takip etmeye gerek yok. Zaten çoğunu bu forumda bulabilirsiniz. Eğer hiç comics okumadıysanız, bu kitaplar size en az 3-4 sene yeter.

çok teşekkür ederim öncelikle bu kadar detaylı bir açıklama yaptığın için:) ozaman ben herhangi bir karakterin direk çizgi romanına başlıyorum ilk olarak spider-man dan başlarım arada wolverine bulursam onu okurum ..benm tek sıkıntım çizgi roman okurken yani daha önce ki çizgi romanlara bağlı oluırsa romanın ortasında bu olay nezamn oldu ya da bu kişide kimmiş gibi çelişkilere kafa karışklığına girmemek..ama bence biyerden okumaya başlamalıyım okuya okuya öğrenirim çizgi roman okuma mantığını :)