Antalya Buluşmasının Ardından

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,126
Kastamonu
Tüm dostlara merhaba.

Çizgi Diyarı'nın Antalya'da yaşayan (ama hiçbiri Antalyalı olmayan) 4 üyesi; Murtaza5, Daltas, Pizagor ve bendeniz Hadon, dün akşam Tophane ÇayBahçesi'nde toplandık ve harika bir akşam geçirdik.

Bu toplantıdan sonra emin oldum ki Türkiye'nin en iyi, en sevimli insanları gerçekten de hep Çizgi Diyarı'na toplanmış...

Murtaza5'i, hayal edebileceğiniz en sevimli insandan daha sempatik bulacağınıza iddiaya giriyorum. Emekli bir inşaat mühendisi. İnsana, dünyanın aslında şikayet ettiğimiz kadar kötü bir yer olmadığını düşündürten harika bir adam...

Pizagor; benim sevgili dostum... Beni Diyar'a o getirmişti... Nasıl bir insan olduğunu anlatmak için şunu söylemem yeter sanıyorum: Eğer bir gün, bütün mal varlığınızı birisine emanet etmeniz gerekir de, geri istediğinizde kuruşu kuruşuna iade edebilecek bir adam ararsanız, "böyle birini bulamam," diye korkmayın; Pizagor var. Tanış olmanız hiç önemli değil...

Daltas; Teks'in Efendisi... Gece Kartalı'nı sevenler onu zaten yakından tanıyor... Vatan hizmetinden emekli olduğundan beri çizgi dünyasına hizmet ediyor... O kadar dolu bir insan ki kısacık akşam toplantımız birbirinden ilginç anılarına yetmedi. Dağarcığındaki daha binlerce anıyı dinlemek için rezervasyon yaptık.

Sohbetin en derin yerinde, tepeleme sempati ile yüklü bir başka harika adam; Ertuğrul aradı. "Karargah'ın Komutanı" ile telefonda olsun tanışmaktan, gerçekten büyük mutluluk duyduk. İnşallah bir gün yüzyüze de görüşebiliriz.

Oturduk, tanıştık, sohbet ettik ve sık sık bir araya gelmek üzere sözleştik. Becerebilirsek bir piknik yapacağız. "Toplantı" yerine "piknik" istedik; çünkü Daltas, müthiş biftek pişirdiğini ağzından kaçırdı.

Ayrıca, İstanbul'daki bir toplantıya katılmanın çok keyifli olacağını da konuştuk. Ben, İstanbul'a Ontario Kurtları gibi giyinerek gitmeyi önerdim ama nedense önerim pek itibar görmedi. At bulamayız diye istemediler herhalde. O güzelim avcı kıyafetlerini beğenmeyecek değiller ya... Koskoca Osmanlı payitahtına, Zembla gibi giyinerek gidecek değiliz herhalde...

Neyse, İstanbul toplantısına iştirak isteğimiz samimidir. İnşallah yakın bir zamanda güzel bir toplantının haberini verirseniz, tanışmak için katılmayı çok isteriz.

Sıra geldi resimlere...

pizagormurtaza5daltashadon.jpg

Soldan sağa: Pizagor, Murtaza5, Daltas ve Hadon.


pizagormurtaza5daltas.jpg

Soldan sağa: Pizagor, Murtaza5 ve Daltas.


murtaza5daltas.jpg

Muhabbetin içinden... Arkadaki şişman kadını tanımıyoruz; bizden değil.


yatlimangenel.jpg

Toplantı yaptığımız çay bahçesi, bir taraftan Kaleiçi Yat Limanı'na...


yivliminare.jpg

Diğer taraftan ise Yivli Minare ve Paşa Camii'ne bakıyordu...


yatlimandetay.jpg

Kaleiçi Yat Limanı, gerçekten görülmeye değer bir yerdir.


gulet.jpg

Gulet adı verilen bu tekneler, turistleri şelalelere kadar gezdirir.


yatlimangece.jpg

Güzel bir Antalya gecesi...


Çizgi Diyarı'na Antalya'dan sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,145
20,800
güzel insanlar, güzel yurdumuz, güzel dostluklar.
herkesin ortak isteği.teşekkürler.
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,053
20,419
Kamlançu
Vay arkadaş! Böyle güzel insanlarla tanışmak için Doğu Karadeniz'de yaşamamak gerekiyor anlaşılan. Tayinimi isteyeceğim burdan :)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,114
76,943
hiçbiryerde :)
Sizleri fotoğraflarda da olsa görmek güzel duygu.
Bir çok kitabı okumamıza vesile olmuş görünmez kahramanlardan biridir Murtaza bey,
Daltas arkadaşımızı zaten çoğumuz tanır Tex konusunda olağanüstü güzellikler yaşattı bize,
Hadon forumun aktif üyesi,motive oluyoruz haber ve paylaşımlarıyla,
Pizagor'u tanımasam da çizgi roman sevdalılarından olduğunu biliyorum.
Forumdaki dayanışma,muhabbet ve
diğer güzelliklerin hayattaki karşılığı buluşmalarımızla
yerine oturuyor.
Dört güzel insanın ne kadar keyifli zaman
geçirdiğini,düşüncelerini paylaştığını,
ortaya güzel şeylerin çıkacağını tahmin edebiliyorum.
İstanbul'a bekleriz,burada biraraya gelme şansımız
olduğu gibi,
kimbilir mesela bir "Antalya 1. Ulusal Çizgi Diyarı Buluşması" da düzenlenebilir,
hem tatil yaparız hem muhabbet,Zeki ağabey varsa orda, eh biraz da çalışır,yeni şeyler öğreniriz:)
Bir günaydın buradan size.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,114
76,943
hiçbiryerde :)
Bu arada yazın aşırı sıcak olmasının dışında
Antalta cennet gibi bir şehir.Parkları,doğal
güzellikleri,çevre ilçeleriyle muhteşem.
İki yıldır gitmiyorum,daha önce her yıl bir kaç
kez gider kalırdım...
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,965
Fotoğraflar çok güzel. Kaleiçi yat limanı özellikle. Tam tarihi filmlik bir mekan. Yabancı filmlerde hep karşılaşırız ya taştan surlar, kaleler, merdivenler vs. Sanırım burası da eskiden beri varolan bir yer, özellikle gemiler için korunaklı bir yere benziyor.

Zirve buluşanlara ve çizgi diyarına hayırlı olsun. Nice zirvelerde buluşmak dileğiyle.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,166
4,654
Güzel insanlar atlarına binip gittiler demişti bir şair.Nereye gittikleri şimdi anlaşıldı.Tamamı değilse de bir kısmı sıcak yerlerde görüntülendi..Yüreklerinin temizliği yüzlerine vuran can dostlar.Hepinize merhaba.İyi ki varsınız.Muhabbetiniz bol olsun.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,384
142,651
Toplantılar gerçekten güzel oluyor, her yansıttığınız karedeki gülümseyen yüzleri görmek gerçekten o dahada şahene oluyor. Umarım Çizgi Diyarında toplantılar hiç bitmez, gülümseyen suratlar hiç eksilmez. Hepiniz harika insanlarsınız.

Temennim türkiye genelinde bir organizenin yapılarak birbirini tanımayan insanların 1 gün bile olsa bir araya gelebilmesidir. Temenni işte ama bakarsın olur..
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,947
76,069
Harikasınız dostlar resimlerinizi görmek,en azından sizleri tanımak çok güzel.
Şimdi antalyada olmak vardı anasınısatıym. :)
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,962
24,144
Kıbrıs
Ben Antalya'ya hiç gitmedim.Ama gidenler anlata anlata bitiremiyorlar.Artık Antalya'yı
da oradaki çizgi roman dostlarını görmeyi de ciddi olarak düşünmeye başladım.Fotoğraflarda yer alan dört dostumuza selam olsun.Daltas'ı da fotoğrafı
vasıtasıyla tanımış olduk.Asıl ilginç olan üstadın çok iyi biftek pişirmesi!Eh Teks ile
bu kadar özdeşleşmiş birisi balık pişirecek değil ya!
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
37,140
İstanbul
Teker teker ne güzel anlatmış dostlarımızı, sevgili hadon üstadımız. Sadece Murtaza üstadımla tanışma fırsatı buldum şu an kadar. Hadon üstadımın kendisi hakkında yazdıklarının hepsine imzamı atarım. Daltas üstadımızı ve çizgi roman sevgisini ve özellikle Teks'e dair uzmanlığını forumdan biliyoruz zaten. Bu toplantı vesilesiyle belki de artık Pizagor dostumuzu da forumda daha sık görürüz. Çizgi romanlarımızı ona emanet edelim diyeceğim ama bizim çizgi romanlar herkese açık. :)

Kendisinden bahsetmemiş haliyle. Bari ben de henüz yüz yüze görüşme şansı bulamadığım ama telefonla konuşabildiğim hadon üstadımla ilgili düşüncelerimi aktarayım: Son derece nazik birisi olmasının yanında yine son derece hoşgörülü bir insan. Tam bir beyfendi. Oldukça yaratıcı olduğunun da farkındayım. Düzenlemelerini, çizgi dünyasından haberlerini özlediğimizi de belirteyim unutmadan.

Kaçtır düşünüyor ve konuşuyoruz büyük bir toplantı organize etmeyi. Yakında yaparız diye ümit ve tahmin ediyorum. Ama İstanbul'a gelmek için bu toplantıyı beklemenize gerek yok. Burada sizi dostlukla ve büyük bir memnuniyetle karşılayacak pek çok insan olduğunu bilmenizi isterim.

Bu bir araya gelişlerin yaygınlaşmasını ve daha kısa aralıklarla tekrarlanmasını umut ederim.

Hepinize sevgiler.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,316
Değerli dostları fotoğrafta dahi görmek ayrı bir mutluluk.
Telefonla konuşurken kendimi orada hissettim.
Gerçek çizgi roman seven,konuşmalarıyla beyefendi olduklarını hissettirecek kadar samimi gönül dostları.
İnşallah güzel sohbetleri hep beraber yaparız.
Özellikle sevgili daltas dostumuzun İstanbul anılarını dinlemeye hazırım:D
Yürekli,candan dostlara selam ve sevgilerimle.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,126
Kastamonu
...
Kaçtır düşünüyor ve konuşuyoruz büyük bir toplantı organize etmeyi. Yakında yaparız diye ümit ve tahmin ediyorum. Ama İstanbul'a gelmek için bu toplantıyı beklemenize gerek yok. Burada sizi dostlukla ve büyük bir memnuniyetle karşılayacak pek çok insan olduğunu bilmenizi isterim.

Bu bir araya gelişlerin yaygınlaşmasını ve daha kısa aralıklarla tekrarlanmasını umut ederim...
Aynen söylediğiniz gibi: İstanbul'a gelmek için bu toplantıyı beklememize gerek olmadığını, orada bizi dostlukla ve büyük bir memnuniyetle karşılayacak pek çok insan olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin her tarafında, tanışmadığımız halde dostluk hissettiğimiz "Diyar" dostlarımız var... Ama şu uzun zamandır konuşulan "geniş katılımlı toplantı" hepimiz için harika olurdu.
 
12 Şub 2010
15,006
545,241
İstanbul, Ankara, İzmir, İskenderun, Kütahya ve şimdi de ikinci Antalya buluşması.
Neden moda oldu forumlarda nikler bilmiyorum ama Çizgi Diyarında niklerin yanında ismiyle cismiyle dostlar birbirini tanımakla kalmıyor gerçek bir aile gibi bizzat tanışıp sohbet ediyorlar. Net aleminde bunun benzeri var mı onu da bilmiyorum.

Antalya'da buluşan dostlarımı sanki ben de oradaymışım gibi tanımış oldum ve şayet bir kaç gün önceden duyuru yapılmış olsaydı belki ben de orada olurdum. İnşallah başka sefere...

Geniş katılımlı bir İstanbul buluşması arzu edildiğine göre bence Ağustos ayı en uygun zamandır. Okullar tatil, bayram bitti, adli tatil v.s.

İki parmak kalınlığında biftek sayın daltas'tan ( pişirmesi tabii, temini değil:D ), dağ gibi kızarmış patates karargah komutanı Zeki'den, arpa suyu:) benden, salatalar, yaprak sarması, çay ve ayranlar da gönüllü dostlardan bir piknik iyi olur bir cumartesi veya pazar günü. Animasyonlar melih41 den:)

Selamlar, sevgiler, saygılar dostlarım.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,126
Kastamonu
...Antalya'da buluşan dostlarımı sanki ben de oradaymışım gibi tanımış oldum ve şayet bir kaç gün önceden duyuru yapılmış olsaydı belki ben de orada olurdum. İnşallah başka sefere...
Ah Hocam!... Şeref verirdiniz... Sizin de katılabileceğinizi bilseydik, toplantıyı bir, iki gün ertelerdik.

Ama toplantıda, yakın bir tarihte, deniz kenarında bir piknik konuşulmuştu. Eğer onu gerçekleştirebilirsek, hem yeterince önceden Diyar'da duyururum, hem de mutlaka size ayrıca haber veririm.
 
Üst