Amazon'dan Kitap Alışverişi

duvarsürüngeni

Aktif Üye
28 Ağu 2011
451
1,075
Merhaba sevgili diyar vatandaşları;
Konu doğru yerde mi emin değilim, hatalıysa affola. Aranızda daha önce Amazon üzerinden kitap alışverişi yapmış olan var mı? İnternette sorguladım, cilt 2-3 gün içinde gümrük vs. sorunu olmadan direk adrese ulaşıyormuş.

Aranızda daha önce bu tecrübeyi yaşayan var mı?
Varsa nelere dikkat etmeliyim.

Şimdiden teşekkürler. :wbtr:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,332
143,276
Bildiğim kadarıyla 150 doların altındaki alımlar gümrüğe takılmıyor, ama alış veriş yapacağın kişinin amazondaki satış potonsiyelini kontrol et, güvenilirmi yoksa güvenilmezmi, nette araştırma yaparsan daha fazla açıklama bulursun. Bir ara o konuda çok araştırma yapmıştım ama direk amazondan alışveriş yapmadım. Genelde gitti gidiyoru kullandım, yurtdışı için, 3-4 günde hayatta gelmez bunu garanti ederim. Sadece bizim gümrükten geçmesi 2 günü bulur.

duvarsürüngeni

Aktif Üye
28 Ağu 2011
451
1,075
Valla daha bu sene Amazon'dan alışveriş yapmış 3-5 arkadaşın yorumlarını okudum. Adamlar Türkiye içinden hızlı çalışıp çizgi romanının 2 günde geldiğini söyledi. Ayrıca Amazon'un müşteri hizmetleri gibi dünyada başka bir hizmet olmadığını yazıyorlar. Olası hatalarda bile ürünü düzeltmekle kalmayıp, kargosunu beleşe getirip bir de hediye verdiklerini dahi yazmışlar. Geri para ödemelerini de anında işleme geçirdiklerini okudum.

İngilizce çizgi romanlarımı Amazon'dan almayı düşünüyorum. Kargo parası da fazla değil, tek cilt alacak olsam kitapla birlikte 30-35 lirayı aşmıyor.

duvarsürüngeni

Aktif Üye
28 Ağu 2011
451
1,075
İlgili ekşi sözlük yazısı.

"salı akşamı verilen cd ve plak siparişlerini, amerika'dan izmir'e perşembe akşamına yetiştiren mükemmel site.

eskiden (2004-2009 arası) 2 haftayı bulurdu siparişlerin varması, nasıl yaptılar bilmiyorum ama 2 gün içinde elime ulaştı. türkiye'den sipariş versem bu kadar hızlı gelmez, bir kredi kartının tarafıma ulaşması 1 hafta sürmüştü mart ayında.

2 gün yahu."