Amazing Spider-Man (1963) Çeviri ve Balonlama

Vigilante

Yeni Üye
11 Eyl 2012
17
45
Balonlama konusunda profesyönelleştim sanırım, ama çeviri yönünde zayıfım. "Amazing Fantasy #15" çevirisi için yardım istemiştim ve dönen olmamıştı. Şimdi ise "Amazing Spider-Man" in ilk 10 sayısı için çeviri yapacak olan biri arıyorum, balonlamayı da ben yapacağım. İlgilenen olursa ilk 10 sayının yeniden düzenlenen dijital versiyonlarını *upload edeceğim. Arşiv yapıp okunmasını istiyorum.

Örnek bir kapak sayalım;

Son düzenleme:

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,228
4,864
Allah yardımcın olsun,
iyileşeyim şu balonlama işini de kapacağım arkadaş
işte o zaman....:)

seymin

banned
15 Ağu 2009
224
238
Balonlama konusunda profesyönelleştim sanırım, ama çeviri yönünde zayıfım. "Amazing Fantasy #15" çevirisi için yardım istemiştim ve dönen olmamıştı. Şimdi ise "Amazing Spider-Man" in ilk 10 sayısı için çeviri yapacak olan biri arıyorum, balonlamayı da ben yapacağım. İlgilenen olursa ilk 10 sayının yeniden düzenlenen dijital versiyonlarını *upload edeceğim. Arşiv yapıp okunmasını istiyorum.

Örnek bir kapak sayalım;

arkadaşım. ben bu işe girişmiştim. hatta ilk 2 sayıyı paylaşmıştım da burada.. ancak pek olumlu geri dönüşler almadığım için ( ne biçim türkçe bu - ne biçim çeviri bu - napcan eski püskü sayıları,yenilerden çevirsene vs. ) 3.sayının ortasında bırakmıştım.

bendeki eski sayılar çok düşük kalitede..bahsettiğin digital versiyonlar benim de bulduğum (ancak kullanmadığım) siyah beyaz yeniden basımlarımı..

şimdilerde maximum carnage yi tercüme ediyorum. bir de bilkanın yayınladığı sayıların renkli digital ingilizce sayıları elimde mevcut. bilkanın çevirilerine hiç dokunmadan olduğu gibi renkli sayılara aktarıp o şekilde yayınlamayı da planlamıştım bi zamanlar.

Efsahane

Çeviri & Balonlama
11 Şub 2010
123
608

Örnek bir kapak sayalım;

Açıkcası ben kapağını beğendim, umarım devamıda böyle güzel olur.

Çalışmalarında başarılar dilerim...

seymin

banned
15 Ağu 2009
224
238
ilk 10 sayının digital kopyalarını bana gönderebilirsen bir şeyler yapmaya çalışırız. ilk 2,5 sayı hazır zaten :)

Seta

Yeni Üye
7 Ara 2012
28
20
Heyecanla bekliyorum. Emekleriniz için şimdiden teşekkürler.

seymin

banned
15 Ağu 2009
224
238
gönderdiğim mesaj ulaşmadı sanırım. ya da mesajı henüz görmedin. asm 3 bitti. 4 e başladım. 1 ve 2 benim balonladığım haliyle mevcut. ama onları da dosya olarak gönderebilirim. bi görüşsek.. neyi nasıl yapacağımızı kararlaştıralım :)

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
145
Bursa
En büyük hayallerimden biri The Amazing Spider-Man serisini baştan sona türkçe görebilmek okuyabilmek. Balonlamada bende yardımcı olurum ama çevirim iyi değil. Bence hepimiz bir olursak yavaş yavaş yapabiliriz.

seymin

banned
15 Ağu 2009
224
238
En büyük hayallerimden biri The Amazing Spider-Man serisini baştan sona türkçe görebilmek okuyabilmek. Balonlamada bende yardımcı olurum ama çevirim iyi değil. Bence hepimiz bir olursak yavaş yavaş yapabiliriz.

Ben, şu anda yapmaktayım zaten... Birer birer değil de biraz biriktikten sonra topluca yayınlayacağım. İlk 5 sayısı hazır.... Balonlama konusunda yardım derken kastettiğin nedir. Balonları temizlemek mi yoksa çevirileri balonlara yerleştirmek mi ?

seymin

banned
15 Ağu 2009
224
238
teklif..

O zaman şöyle bi teklifim var... Ben şu anda 3 ayrı örümcek projesini yürütüyorum.

Amazing spiderman serisini ilk sayısından itibaren ( ilk 5 sayı bitti ASM 6 ya başladım)

Bilkanın yayınladığı serileri Bilka çevirisini aynen muhafaza ederek renkli Örümcek adam ciltlerine aktararak bir nev'i Bilkaları renklendirmek (Bilka 1 ve 2 den birer sayıya başladım)

Maksimum Carnage serisi ( İlk 4 sayı bitti ve yayınladım. 5 bitmek üzere)

Şu sıralar Maksimum Carnageye yoğunlaştım. Diğer işleri biraz ihmal ediyorum.

Katılmak istersen istediğin işe ait sayıları gönderebilirim.

Mail adresini vermen yeter....

Ne dersin ?

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
145
Bursa
O zaman şöyle bi teklifim var... Ben şu anda 3 ayrı örümcek projesini yürütüyorum.

Amazing spiderman serisini ilk sayısından itibaren ( ilk 5 sayı bitti ASM 6 ya başladım)

Bilkanın yayınladığı serileri Bilka çevirisini aynen muhafaza ederek renkli Örümcek adam ciltlerine aktararak bir nev'i Bilkaları renklendirmek (Bilka 1 ve 2 den birer sayıya başladım)

Maksimum Carnage serisi ( İlk 4 sayı bitti ve yayınladım. 5 bitmek üzere)

Şu sıralar Maksimum Carnageye yoğunlaştım. Diğer işleri biraz ihmal ediyorum.

Katılmak istersen istediğin işe ait sayıları gönderebilirim.

Mail adresini vermen yeter....

Ne dersin ?

Söylediklerinin hepsi benimde (Maximum Carnage hariç) projemdi :D beraber çalışmamız iyiolur. Ama şu 2 ay maalesef yardımcı olamam çünkü Seviye Belirleme Sınavına gireceğim ve daha hiç çalışmadım :9 Sen ben ve duvarsürüngeni adlı arkadaşada sormuştum (oda sınava girecek) 3'ümüz üstünden geliriz :) ve bu arada elbette epostamı veririm :) ve bu arada tabiki tecrübelerim var,önceden başka bir çizgiroman forumunda paylaşımlarım olmuştu.

seymin

banned
15 Ağu 2009
224
238
Söylediklerinin hepsi benimde (Maximum Carnage hariç) projemdi :D beraber çalışmamız iyiolur. Ama şu 2 ay maalesef yardımcı olamam çünkü Seviye Belirleme Sınavına gireceğim ve daha hiç çalışmadım :9 Sen ben ve duvarsürüngeni adlı arkadaşada sormuştum (oda sınava girecek) 3'ümüz üstünden geliriz :) ve bu arada elbette epostamı veririm :) ve bu arada tabiki tecrübelerim var,önceden başka bir çizgiroman forumunda paylaşımlarım olmuştu.

Madem SBS ye gireceksin... Buralarda ve bilumum internet ortamlarında gezinmemeni tavsiye ederim...
Ayrıca; sıkı çalış... Başka şansın olmayacak... Hayatının yönü belirlenecek.. Olayın ciddiyetini kavra...
Bunlar naçizane sana tavsiyelerim... Uyarsın uymazsın senin bileceğin iş...
Oğlum da SBs ye girecek ve ben ona tavsiyede falan bulunmuyor, cehennnem zebanisi gibi tepesine çöküp ders çalışmasını sağlıyorum... 2 ay boyunca ona her tür aktivite yasak... Yemek,uyku,okul,ders çalışmak... Bitti bu kadar... başka bi şey yok :)

Not: Ayrıca, Türkçeye sıkı çalış zira ayrı yazılması gereken tüm "de" leri, "ki" leri bitişik yazmışsın...
(oda değil o da , arkadaşda değil arkadaş da , benimde değil benim de , tabiki değil tabii ki ) :)

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
145
Bursa
Madem SBS ye gireceksin... Buralarda ve bilumum internet ortamlarında gezinmemeni tavsiye ederim...
Ayrıca; sıkı çalış... Başka şansın olmayacak... Hayatının yönü belirlenecek.. Olayın ciddiyetini kavra...
Bunlar naçizane sana tavsiyelerim... Uyarsın uymazsın senin bileceğin iş...
Oğlum da SBs ye girecek ve ben ona tavsiyede falan bulunmuyor, cehennnem zebanisi gibi tepesine çöküp ders çalışmasını sağlıyorum... 2 ay boyunca ona her tür aktivite yasak... Yemek,uyku,okul,ders çalışmak... Bitti bu kadar... başka bi şey yok :)

Not: Ayrıca, Türkçeye sıkı çalış zira ayrı yazılması gereken tüm "de" leri, "ki" leri bitişik yazmışsın...
(oda değil o da , arkadaşda değil arkadaş da , benimde değil benim de , tabiki değil tabii ki ) :)

Tavsiyeler için teşekkürler :) İşin hala ciddiyetini kavrayamadım ne yazıkki,ama buradan sözümü vereyim yarında serbestim ardından çalışmalara başlıyorum :) Çünkü şuan bilgilerime 10 üzerinden puan versek 4 veririm :) Bu arada kardeşimede başarılar dilerim inşAllah cümlemiz istediğimiz yeri tuttururuz :)