scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,912
Alman Bundesliga'daki İlk Türk Futbolcu
Aykut Ünyazıcı
Bundesliga’da forma giyen ilk Türk futbolcu olan Aykut Ünyazıcı yaşıyor ve bugün 86 yaşındaymış. Ankara Güneşspor’dan Almanya’ya uzanan yolculuğu 1957’de önce Hildesheim, sonra profesyonel ligde Eintracht Braunschweig takımıyla devam etmiş. Dönemin dünyaca ünlü yıldızları Pele ve Uwe Seeler’e karşı forma giymiş. Bu arada üniversiteyi bitirip mühendis olmuş. 1965’te Türkiye’ye dönen savunma oyuncusu, bundan 4 sene önce takımı tarafından Almanya’ya davet edilmiş. Yani Almanya onu unutmamış. Ya biz?
Futbola merakını bildiğim, nostalji bölümümüzün kaptanı "Baltimora" üstadım bu yazıyı sevecektir diye umuyorum. 5 sayfalık yazıyı #Tarih dergisinin geçen ayki sayısında gördüm. Makaleyi ekrandan okumayı tercih edecek diyardaşlar için sayfaların jpeg görüntülerini buraya aldım (1500 px). İndirip arşivlemek isteyecekler için de arama yapılabilen pdf/s dosyayı ayrıca sunuyorum.(2500px)
Futbola merakını bildiğim, nostalji bölümümüzün kaptanı "Baltimora" üstadım bu yazıyı sevecektir diye umuyorum. 5 sayfalık yazıyı #Tarih dergisinin geçen ayki sayısında gördüm. Makaleyi ekrandan okumayı tercih edecek diyardaşlar için sayfaların jpeg görüntülerini buraya aldım (1500 px). İndirip arşivlemek isteyecekler için de arama yapılabilen pdf/s dosyayı ayrıca sunuyorum.(2500px)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)
Son düzenleme: