Alfred Hitchcock's Family Plot (1976)

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,222
11,304
Alfred Hitchcock's Family Plot (1976)

Yönetmen: Alfred Hitchcock
Senaryo: Ernest Lehman, Victor Canning
Tür: Komedi, Gerilim
Müzik: John Williams
Dil: İngilizce
Vizyon Tarihi: 09 Nisan 1976 (ABD)
Bütçe: $4,5 M / Hasılat: $13,2 M
Çekim Yeri: San Francisco, California, ABD
Nam-ı Diğer: Deceit | Missing Heir
IMDb Rating: 6.8

Golden Globe adaylığı; 2 ödül ve 2 adaylık

l-family-plot-1c88n.jpg

TürkçeAltyazıOrg:
Alfred Hitchcock’un 52. ve son filmi olan bu 1976 tarihli filmin başlıca özelliği, ustanın nedense en az görülebilen filmlerinden biri olması.
Biri sempatik, öbürü ürkünç iki çiftin maceralarını anlatan filmde Hitchcock açıkça eğleniyor ve gerilim türünün usta işi bir parodisini gerçekleştiriyor.
Biraz bu nedenle, biraz da aşırı gevezeliği nedeniyle ustanın en iyi işleri arasında sayılmıyor.

Ama yine de kimi dayanılmaz sahneleri ve parlak bir kara mizahı var:
Gayri-meşru bir çocuk, boş bir mezar ve para hırsının bağlayıcı görevi yüklendiği filmde,
Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris ve William Devane gibi ikinci sınıf oyuncular yer alıyor.

agartan: TürkçeAltyazıOrg, bu filmi tanıtırken Hitch'in 52 filmi olduğunu belirtmiş.
Ancak ben, aynı sitenin A. Hitchcock filmografisinde 55 tane 'Yönetmen A. Hitchcock' imzalı film saydım.
Site '52' sayısını yazarken 2 tane kısa metraj propaganda filmini değerlendirmeye almamış olmalı.
Yine de 1 film eksik yazmış.
Hitch'in erken zamanına ait 4 tane 'yönetmen' olmadığı; bir tane de jeneriksiz filmi var.
Yönetmenliğini yaptığı The Mountain Eagle (1926) ise kayıpmış. Hitch bu filmini hiç sevmemiş; muhtemelen kendisinin marifetidir :Ğ

Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris ve William Devane'nin ikinci sınıf oyuncular olduğunu ise kabul edemem.
Başyapıt filmlerde rol alamamış olabilirler; bu onları II. sınıf oyuncu yapmaz.

l-family-plot-1e5vo.jpg

Sayın Savok'un aklıma soktuğu bir fikir vardı; 'belirli bir konu çerçevesinde' film paylaşımı yapmak.
Yaklaşık bir haftadır sunum yapmıyorum diye boş oturduğumu sanmayın sayın Savok;
Alfred Hitchcock Filmografisi için ne dersiniz?

Bu süre içinde Hitch'in yönettiği 55 filmin 44 tanesini edindim (bir-iki tanesi vardı zaten) son filmden başlıyorum: (Diyar'a hayırlı olsun)

Family Plot (1976):

bağlantı adresinden indirebileceğiniz film 875 MB hacimde, 720p çözünürlük kalitesinde, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.
"rar" dosya şifresi: agartan

Keyifli izlemeler dilerim.

Son düzenleme: