Akbaba Dergisi 1972 Sayı 36 ( 23 Ağustos 1972 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Akbaba Okuma Günlüğü :

"Dünya birkaç gün sonra başlayacak olan Olimpiyadın heyecanı içinde.

Ay sonunna doğru bir gün başka gezegenlerden gelen gözlemciler Münih'teki kalabalığı farkedip uzay gemilerine stadların üstünde bir tur attırsalar , her halde akıl erdirmekte güçlük çekecekleri bir görüntüyle karşılaşırlar :
Birtakım insanlar olanca güçleriyle başkalarını kovalamakta , ama yetiştiklerine bir şey yapmamaktadırlar. Altala üstüste boğuşan , yumruklaşan , çeşitli yollardan birbirleriyle çekişen , sağa sola bir şeyler fırlatan , hoplayıp zıplayan , sulara dalıp çıkan insanların da ne istedikleri belli değildir.

Başka dünya ziyaretçileri bu duruma bakarak oradaki insanların hep birden delilik nöbeti geçirmekte olduklarına inanırlarsa şaşılmaz."

Dedo11 Yorumu : Yıllar önce spor yarışmaları için Aziz Nesin'in eleştirisi geldi aklıma. Yukarıdaki satırlardaki gibiydi...

"İşten çıkarılışma bir neden bulmak için , o da öbürlerinin sorduğu bütün soruları sorduktan sonra :

-- Acaba adamın sinirine mi dokunuyordun ? dedi.
-- Tersine ... Benden çok hoşlanırdı."

Yukardaki yorumda adı geçen değerli yazarımız , düşün adamımız Aziz Nesin'in anlatısından bu satırlar.

Dedo11 Yorumu : İnsan işten atılmaya görsün ... Çevresi illa da bir neden bulacak hem de atılan kişiyi illa de suçlayacak bir neden.... Sendikalaşma nedeniyle işten atılmış biriyim ( inanmayacaksınız ama Enerji Bakanı Baykal beni işten attırmıştı. ) . Bunu çok iyi anlıyorum.

Mukkadder Özakman'ın Taşlaması bir harika... Her dizesi düşünülesi söyleyişlerle dolu ama ben zaten üsttü sunumda olan tümünden şu dizeleri seçiyorum :

"Çimentosuz , demirsiz apartmanlar çık pırt pırt ;

Politikaya atıl , oylar sandığa langırt ;
Şimdi doğru'nun adı ya dangalak , ya da hırt..."

Dedo11 Yorumu : İnanmayacaksınız ama ;
Memur olarak çalışırken bana iş vermemeye , kızağa almakla ödüllendirdiler... Hatta mahkemeye evet evet evet mahkemeye verdiler. Hatta A takımı denilen yöneticinin besleme çetesiyle öldürmeye... çalıştılar... İşten Attılar ....
Özelde çalışırken "Vay hem sana maaş vereceğim hem benim hatamı bulacaksın... Yetmez bir de düzeltmeye çalışacaksın..."
Sonuç işsizlik...
Okuldaki arkadaşlarım bile ( ANAP iktidarı dönemiydi. ) "Aptal" , "Keriz"
Beni çok seven hocalarım bile "Doğrucu Davut" diye aşağıladılar...
Saymaya devam etmeyeyim...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...