Akbaba Dergisi 1972 Sayı 35 ( 16 Ağustos 1972 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Akbaba Okuma Günlüğü :

Dedo11 Yorumu : Yekten daha sayfa çevirmeden soruyorum.
Melenin kapaktaki hali şimdiki her hangi bir siyasiye uygulansa ne oluuuuuurrrr ?

"Yurdumuzun birçok başka bölgelerinde yaşayan vatandaşların duaları gibi , İstanbul'luların yakarışları da bazan yanlış anlaşılıyor galiba.

"Su! Su!" diye sabah akşam inleyen yüzbinlerce İstanbul'lunun dileklerine nihayet geçen hafat cevap geldi. Ama musluklardan değil , göklerden! En büyük şehrimizin çukur semtlerini göğüs boyu sulara gömen bir tufan halinde...
Öyle semtlerin denize yakın yerlerinde ana caddelerinde sandalla gezenler oldu."

Dedo11 Yorumu :
Şimdi ben bu yazının altına tarih atsam 2023 diye veya 2024 diye yadırgayan çıkar mı? Hatta bunun altına 2050 yazsam. Yanlış çıkar mı ?

"-- Top Rıdvan'da yürüyor , sürüyor , Ahmet'i geçti. Onsekize girdi...
Gerisini dinleyemedim. O , topu santraya getirirken sıvıştım yanından."

Bu satırlar Vedat Saygel'in "birşeyler oluyor!" adlı anlatısından...

UZUN İSİM :

İlkokula gidiyorduk. Sosyal Bilgiler dersinde iki arkadaşımız gürültü ediyorlardı. Öğretmenimiz derste konuşulduğu zaman çok kızardı. Arkadaşlarımıza dersten sonra kalıp isimlerini , beşeryüz kere yazmalarını söyleyince , Abdülkadir arkadaşımız ayağa kalkarak :

-- Öğretmenim çok haksızlık ediyorsunuz! dedi.

-- Niçin oğlum? diye öretmenimiz sordu.

-- Öğretmenim , arkadaşımın adı Ali Can , benim ise Abdülkadir Özyiğitoğlu , bu haksızlık değil de nedir Öğretmenim?..."

Dedo11 Yorumu : Neymiş ,
ilk anda eşit görünenin irdelendiğinde eşit olmadığı ortaya çıkar. Cezalarda bile ....

Bir fıkra ile bitirelim ...

"İŞİN SIKICI TARAFI :

Genç bir sinema artisti , arkadaşına :

-- İki milyoner beni deli gibi seviyor , dedi. İkisi de yakışıklı aynı zamanda. Ve , ikisi de benimle evlenmek istiyor. İşin sıkıcı tarafı , ilkin hangisiyle evleneyim diye bir türlü karar veremiyorum."

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...