Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kapaktaki siyaset adamlarını tanıdınız mı?Üstte,kahverengi takım elbiseli
Milli Güven Partisi Başkanı Turhan Feyzioğlu.Taburede oturan Demokratik
Parti Başkanı Ferruh Bozbeyli.Süleyman Demirel ile Bülent Ecevit'i tanırsınız.
12 Mart 1971 askeri darbesinin sancılarını atlatmaya çalışan Türkiye'de
peşpeşe hükümetler kurulmuştu.Nihat Erim,Ferit Melen,Naim Talu hükümetleri.
Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının acıları henüz çok
taze.Köklü partiler olan CHP ve Adalet Partisi'nden toplu kopmalar olmuş. O
yıllarda 18 yaşındaydım ve Türkiye'nin bu çalkantılı dönemini az çok hatırlıyorum.
"Hiç hapse girdiniz mi? Hele , ceza hak ettiğinize yürekten inanmadğınız bir durumda "içeriye" çağrıldığınız oldu mu hiç ? Başınıza gelmediyse bilmezsiniz. Öyle bir çağrı insanın beynine inebilecek en sarsıcı darbelerden biridir."
Dedo11 Yorumu : Yorum yerine şunu yazsam olur her halde : Bu gün 27.12.2023 saat : 20.30 , TV de Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayanlar ve bunu protesto edenleri veriyor...
"
-- Peki peki , ne iş yaparsınız bay Gönlübol? -- İzmarit toplar , dilencilere satarım efendim...
-- Çok şakacısınız ... Sanatla aranız nasıl?.. Mezela müzik , resim , sineme , tiyatro? -- Resmi severim... Kolaydır... Ben altı tane üçgen iki kare , bir de daire çizdim. Altına "İşte bu benim hüznümün resmidir2 diye yazdım. Sattım . bi kat aldım..."
Yukarıdaki satırlar Yaman Korur'un "TELE - YARIŞMA" adlı anlatıdan.
Dedo11 Yorumu : Bana eski kafalı diyeceksiniz belki ama ; resim konusunda söyledikleri bana "Modern Resim" i çağrıştırdı.
Reşat Nuri Güntekin ; İstanbul ermenisi Artin Bey Gümrükte eni bir metreye yakın , boyu ise ikibuçuk , üç metre kadar bir halıyı geçirmek için bunun namaz kılmak için seccade olduğunu beyan etmesinin trajikomik durumunu anlatıyor....
"Yazık ki günümüzde uzman geçinenlerin büyük çoğunluğu o ikinci gruba girer. Bunu kendisinden bilgi istediğiniz zaman anlarsınız. Uzman geçinenlerin "kağıttan" olanları iki türlü cevap verirler :
1. Ya söyledikleri yanlıştır ;
2. Ya da zaten bilinen bir şeyi yeniymiş gibi tekrarlarlar. Son günlerde iki türlüsünün de örneklerini gördük."
Bu satırlar Refik Erduran'ın "Kuşkuya övgü" başlıklı anlatısından.
Dedo11 Yorumu : Bu yargılar sanmayın ki derginin yayınlanma tarihi olan 1972 tarihe ait hayır !!!! GÜNÜMÜZ için de CUK OTURUYOR !!!!!!
Vedat Saygel yıllık izinini nerede tatil yaparak geçirmeye karar veremeyen bir çifti anlatıyor "Nereye Gitmeli?" başlıklı anlatısında. Okunası bir yazı...
".... İnsanı deli eden bir sesle : "Oh olsun... Çatlasan da patlasan da ayrılmayacağım işte!..." diye lafını soktu... Birden Hüsnü yıldırım gibi fırladı... Tam karşıdaki açık olan pencereden kendisini aşağıya attı..."
Bu satırlar Suavi Süalp'ın anlatısından...
Daha yazılacak çok şey var ancak saat : 21.50 ve karşımdaki TV de ( Kanal D ) "Dilek Taşı" dizisi var. Bir ölçüde "Dönem Dizisi" 12 Eylü Askeri Darbesinin hemen ertesindeki dönemde geçen bir dizi. Onu artık seyretmek istiyorum... Bu nedenle yorumu burada kesiyorum... Hoş görüle...