Akbaba Dergisi 1972 Sayı 26 ( 14 Haziran 1972 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Akbaba Okuma Günlüğü :

"Filistin'deki topraklarını geri almak davası güden Arap örgütleri tarafından görevlendirilmiş üç Japon teröristi İsrail'in bir havaalanında çevreye yaylım atesi açtı ,
birçok masum insan öldürüldü yahut yaraladı.
Bunun tüyler ürpertici bir cinayet , adeta bir delilik olduğuna şüphe yok.
Bir kavgaya doğrudan doğruya karışmamış kişilerin canını tehlikeye sokan her davranış korkunç bir insanlık suçudur. ( Bir şehri havadan bombalamak yahut sulara mayın döşemek de öyledir.)" Diyor Yusuf Ziya Ortaç.

Dedo11 Yorumu :
Geçmiş-Şimdi-Gelecek , sanıldığı gibi bu üçlüden biri yaşanırken diğeri yok olmaz. Şimdide Geçmiş , Gelecekte ; şimdi ve geçmiş yaşar belli bir oranda. Yukarıdaki satırlar günümüzdeki Hamas Saldırısı ve İsrail katliamı için de geçerli Yusuf Ziya üstadın yazılarındaki yorum. Ben de yazıyı renklerle ve harflerini büyüterek bunu açığa çıkarmaya çalıştım...

Muzaffer İzgü damat Hans'ın sünnetini anlatıyor...

"
Avcıların vurdukları kara hayvanlarıyla kuşlara , çoğu insan acır da , balıkçıların tuttukları balıkların kederli sonlarına pek aldıran olmaz"
Bu satırlar Refik Erduran'ın.

Dedo11 Yorumu : Yukarıdaki satırları lütfen bir daha , bir daha okuyup düşünün.... Ne kadar doğru...
İnsanlar atalarından gelen beslenme alışkanlıklarını ( özde ) ve şeklini halen sürdürdüklerinden böyle düşünüyorlar... Ne dersiniz ? Artık beslenme şeklimizi ve kaynaklarımızı değiştirmenin zamanı gelmedi mi ? Hayır sadece ot yiyelim demiyorum... Peki nasıl olacak hem et yiyeceğiz hem hayvan öldürmek zorunda kalmayacağız. Bunun yolu var. Biraz düşünün siz de bulursunuz . İnsanlığın geldiği bu seviyede bulabilir...

Mukadder Özakman'ın şiirinin öbür kısmı da burdaki kadar ilginç...

Daha neler var neler... Ama burası için şimdilik bu kadar yeter...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...