Akbaba Dergisi 1967 Sayı 033 ( 9 Ağustos 1967)

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,591
8,546
Büyüksün Murtaza ağabey, emeklerinin sayısı kum tanelerini geçti. Ödenmesi imkansız. Canı gönülden teşekkürler. Her türlü dert, tasa ve hastalık senden uzak olsun.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Geçmiş olsun dileğimle gelişine çok sevindim diyeceğim de sevinmemin nedeni olarak sunumların diye "ÇIKARCILIK"la suçlanacağım diye utanıyorum...

Elbette sunumlarına seviniyorum. Ama inan senin ve diğer dostların varlığı bile yeter !!!!!!!

Gelelim Akbaba'nın bu sayısına :

5. sayfadaki demirel karikatürü makasla özdeştirilerek ( açılışlarda kullanılan kurdele kesme makası ) ancak böyle şahane çizilebilir...

Adnan Veli'nin "Helvacı Baba" yazısı bence okunmalı...

17. sayfada "Milletler Gülüyor" ve 18. sayfada : "Dünya Karikatürleri" Türkiye dışındaki mizahı bize sunuyor.

Asıl yazacağımı sona sakladım. İlk yazıyı ( Akbaba künyesi altındaki ) okuyunca gerçekten de bir şeye dikkat ettim. Türkçe öyle güzel bir dil ki ( Bazı cahil cühela Türkçeyi küçümser onunla bilim falan olmaz bile der ya ) şaşar kalırsınız. Eklerle çoğalan bir dil bir kere. Bakın bu eklerden biri yazının da başlığı ama ben sadece konumuz gereği bir türünü alıyorum. Yani "Cik" ekini. Bu ekle neler üretilir neler. Ama burada iki noktaya değineceğim.
1. "Cik" eki küçültmede kullanılır ama kullanılan köke sevimlilik te katar. Bunu unutmayalım.
2. "Cik" eki küçültme ekidir ama bir istisna oluşmuştur. Bunu da hayat yaratmıştır ( Kurtuluş Savaşı ) . Bu ekin kendi doğasına ters gibi gelir ama hayat böyledir işte. Yola çıkarsınız sizi bazen bambaşka yere götürür. Dil de yaşayan bir canlıdır. O da bazen sizi dinlemez ve böyle mücizelere neden olur...

Siz anladınız... Neden bahsettiğimi anladınız. O sözcük şöyle :

MEHMET + CİK ====>> MEHMETCİK

Bu sözcük ne kadar sevimli ( sevilen ) , ne kadar içten veeee ne kadar büyük .....

Dünyanın ilk anti-emperyalist kurtuluş savaşını veren ve ilk kazanan
ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARINA ve MEHMETCİKLERE SELAAAAM OLSUN!!!!

O yazı bunları bir kez daha düşünmeme neden oldu....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

Esenlik dileklerimle değerli dostlar ...

*Not : Biliyorum Büyük harfli çok kullanmak ve ünlem işareti çok kullanmak uyarıya neden oluyor.
Ama dostlar bu konular da küçük harfle yazılmaz ki ... Bol miktarda ünlem işareti kullanmadan yazılmaz ki. Umarım yönetim de bu tavrımı hoş görür....

Son düzenleme:

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
437
4,750
İstanbul
Murtaza üstad'ın paylaştığı sayı arasıra mediafire'ın verdiği bir yeni anahtar oluşturuluyor hatası sebebi ile indirilemiyor. Dosya aynı halde kaldığı sürece de başka kopyasını yükleseniz bile aynı hata devam ediyor. Bu sebeple dosyayı tekrar rarlayarak aşağıda linkini paylaşıyorum. Ertuğrul Admin'e dosyayı benimle paylaştığı için teşekkür ederim.