Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu sayıda Yusuf Ziya Ortaç bilin bakalım neyi konu edinmiş... Bakarsanız göreceksiniz. Aynen günümüzdeki gündemdeki konu gibi İstanbul Belediye Başkanlığı konusunu işliyor...
"Manolya Partisi Zeki Müren'i , Cumhuriyetçi Helva Partisi İnci Birol'u , Meşin Top Partisi Turgay'ı , Kamera Partisi Göksel Arsoy'u , İstanbul Belediye Başkanlığı için aday göstermişler."
Bu satırlar da Şemsi Belli'nin anlatısından. Şemsi Belli'nin gülmece penceresinden İstanbul'un Belediye Başkanlığı seçime bakışını görmek istiyorsanız lütfen bu yazıyı okuyunz...
PAZAR : Ömer Er adlı bir akıl hastası , Yeni Türkiye Partisinin Zeytinburnundaki binasını basmış :
-- Çıkın burdan , ben hastayım , tedavi olacağım diye... Y.T.P. yi timarhane sanan bu hastaya , acaba deli demek mümkün mü?"
Bu satırlar 7 Gün bölümünden...
Dedo11 Yorumu : Yorum yerine soru soracağım : Sizce ben bu satırları neden buraya aldım ?.....
Aziz Nesin'in geçen sayıdan devam eden ve bundan sonraki sayıda da sürecek olan anlatısının adına bakar mısınız ? :
"Seyyar köfteciler Talimatnamesi Yahut Dünyanın En Büyük Mizah Şaheseri" "Okunmaya değer" dersem ayıp etmiş olurum . Aziz Nesin olacak ta ben böyle diyeceğim... Haddime mi ?
Adnan Veli de İstanbul Belediye Başkanlık seçimi üzerine yazmış. Okursanız üç kalemin de bu seçimi nasıl ele almış göreceksiniz...