Akbaba Dergisi 1963 Sayı 119 ( 7 Kasım 1963 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Akbaba Okuma Günlüğü :

Bu sayıda Yusuf Ziya Ortaç bilin bakalım neyi konu edinmiş... Bakarsanız göreceksiniz. Aynen günümüzdeki gündemdeki konu gibi İstanbul Belediye Başkanlığı konusunu işliyor...

"Manolya Partisi Zeki Müren'i , Cumhuriyetçi Helva Partisi İnci Birol'u , Meşin Top Partisi Turgay'ı , Kamera Partisi Göksel Arsoy'u , İstanbul Belediye Başkanlığı için aday göstermişler."
Bu satırlar da Şemsi Belli'nin anlatısından. Şemsi Belli'nin gülmece penceresinden İstanbul'un Belediye Başkanlığı seçime bakışını görmek istiyorsanız lütfen bu yazıyı okuyunz...

PAZAR :

Ömer Er adlı bir akıl hastası , Yeni Türkiye Partisinin Zeytinburnundaki binasını basmış :
-- Çıkın burdan , ben hastayım , tedavi olacağım diye...

Y.T.P. yi timarhane sanan bu hastaya , acaba deli demek mümkün mü?"

Bu satırlar 7 Gün bölümünden...

Dedo11 Yorumu : Yorum yerine soru soracağım : Sizce ben bu satırları neden buraya aldım ?.....

Aziz Nesin'in geçen sayıdan devam eden ve bundan sonraki sayıda da sürecek olan anlatısının adına bakar mısınız ? :
"Seyyar köfteciler Talimatnamesi Yahut Dünyanın En Büyük Mizah Şaheseri" "Okunmaya değer" dersem ayıp etmiş olurum . Aziz Nesin olacak ta ben böyle diyeceğim... Haddime mi ?

Adnan Veli de İstanbul Belediye Başkanlık seçimi üzerine yazmış. Okursanız üç kalemin de bu seçimi nasıl ele almış göreceksiniz...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...