Akbaba Dergisi 1963 Sayı 106 (8 Ağustos 1963)

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
1963 yılının dünya liderleri kapakta:ABD Başkanı John Kennedy;
Sovyetler Birliği lideri Nikita Kruşçef ve İngiltere Başbakanı Harold
Mcmillan.Türkiye'de yanılmıyorsam İsmet İnönü başbakan.1961
seçimlerinden sonra 3 koalisyon hükümetinde başbakan idi.Çok
değil sadece 3 ay sonra Kennedy bir suikast ile hayatını kaybedecekti.
Kıbrıs'ta da papaz Makarios 4 ay sonra Aralık 1963'de adayı kana
bulayacaktı.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
3,856
11,106
Murtaza üstadım, milyonlarca kez teşekkür ederim. Bu azim ve gayretle bizlere binlerce paylaşım yaptınız dile kolay yüreğinin güzelliği Çizgi Diyarı'na yansıyor. Teşekkürler. Sağlıklı günler dileklerimle. Sevgi ve Saygılarımla.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Akbaba okuma günlüğü :

"Bir haftadır rejim yapıyorum : Doktor zoruyla değil , kendi isteğimle...
Hayır , hayır , süt kürü , sebze kürü , meyva kürü sanmayınız. Günlük yemek listemde hiçbir değişiklik yok. Et de yiyiorum , balık da yiyiorum , hatta canım pek isterse iki kadeh rakı da içiyorum : Bir dilim beyaz peynir , bir dilim sarışın kavunla...
Eh , ne rejimi mi bu?.. Söyliyeyim :
Göz , kulak ve dudak rejimi. Bir haftadır , göz yumduğum tek şey kara haber , kulak tıkadığım tek şey buruk söz , dudak değidirmediğim tek şey de kötümser laf!"

Bu satırlar Yusuf Ziya Ortaç'ın...

Dedo11 yorumu : Peki , sizce neleri kendimize yasaklamalıyız ? ....

"Beyoğlu vitrinlerine bakıp , içindekilerden çok camda kendilerini seyreden kadınlara hak verdim ister istemez."
Bu satırlarla başlıyor ama vitrinde kendini seyredip kendine hayranlık duyma sapmasına kapılan anlatan erkek olunca işler ne hale geliyor... Yazan Rıfat Ilgaz usta olunca böyle anlatı çıkıyor işte...

Orhan Kemal "Piyango Bileti..." anlatısında adeta "HAYAL KURMAK BEDAVA" dedirtiyor...

"Öp Beni Kate" için :

Cole Parterin bu ünlü Amerikan müzikal revüsü önce Ankara'da , sonra da İstanbul'da başarıyla temsil edildi. Cüneyt Gökçer'in sahneye koyduğu ve başrollerinden birini oynadğıı "Öp Beni Kate" için bazı meşhurlarımızın dediklerini aynen yazıyoruz :
Ref'i Cevat Ulunay :
--
Zevkli bir temaşa! Bir ziyafeti edebiyye! Tebrikatım hissiyatı acizanemi satvife kafi değil.

Diğer yorumları da dergiden okuyabilirsiniz...

"Büyük romancı ile genç romancı" başlıklı yazıda bir genç romancı Halide Edip'e gider ..... Ve lütfen dergiden okuyunuz devamını ....

Okumaya , yazmaya dair :
"
Her kitaba bağlananı her kazığa bağlayabilirsiniz."

"
Kitabını göster , ne olduğnu söyliyeyim."
- İbrahim Alaattin Gövsa

Dedo11 yorumu : Voooov... Yoruma ne gerek var lütfen dönüp dönüp bu sözleri okuyunuz...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...