Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Amerika'da dünyanın en genç profesörü , Oktay Sinanoğlu , bir Türktür.
Leyla Gencer'ler , İdil Biret'ler , Ayla Erduran'lar , Suna Kan'lar , artık yurdumuzdan mevsim mevsim uçup giden göçmen kuşlar gibi geçici dünya sanatçılarıdır.
Her şeyimiz var : Kafa ve gönül insanı olarak her şeyimiz , her şeyimiz , her şeyimiz... Yok olan mı ? Onu , 10 Kasım 1938 sabahı , saat dokuzu beş geçe Atatürk'le beraber kaybettik"
diye yazmış Yusuf Ziya Ortaç
Dedo11 yorumu :
1 - O dönemde de galiba değerli beyinler ve yetenekler yurt dışına göç ediyor...
2 - Dikkat Dikkat bizim dönemde Türkiye'ye dönen ; Kimya konusunda neredeyse Nobel'e aday olacakken Türkiye'ye dönen ve müthiş kitaplar yazan OKTAY SİNANOĞLU'ndan bahsediyor.
3 - "10 Kasım 1938 sabahı , saat dokuzu beş geçe Atatürk'le beraber kaybettik" sözü ne kadar doğru. 10 Kasım 1938'de sadece Atatürk'ü fiziksel olarak kaybetmedik. Kaybettiğimiz çoooooooook şey var. Bunun bilincine varırsak belki kendimize geliriz...
Aslında daha fazla yazmayacaktım. Ancak 12. sayfadaki ARÇELİK reklamına değinmesem olmayacaktım. Dikkat ; ARÇELİK neler üretiyor : Buzdolabı , merdaneli çamaşır makinesi
( evlendiğimizde bu tür çamaşır makinesi vardı. ) , Her tür soba , hatta çalışma masası....
Lütfen bu reklama bakın... Uzun uzun düşünün .... "Vay be" diye iç geçireceksiniz......
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...
***Not : Haketmediğim övgüleri ve teşekkürleri dile getiren "balkan" dosta teşekkür ederim...
Bu sayı yanılmıyorsam çocukluğumda evimizde vardı.İngiltere Savunma Bakanı
John Profumo adı,Christene Keeler adlı bir fotomodelle bir seks skandalına
karışınca istifa etmişti.Birden aklıma ABD Başkanı Bill Clinton geldi.Bill de ünlü
Oval Ofiste Monica Lewinski ile halvet olmuştu ama arkadaş istifa da etmemişti.
Türkiye'de bir ara kasetler filan ortalığa saçılmış ve bazı siyasetçiler de okkanın
altına girmişti.Kim olduklarını kurcalamayayım.Herkesin uçkurunun derdi bana
düşmedi ya!