Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kapaktaki karikatür : Tarih : "Sayın İnönü!.. Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Lozan Baş Murahhası İsmet Paşa siden davacı !... Ne dersiniz ?..." Dedo11 yorumu : Bu karikatür bana anında şu üç şeyi çağrıştırdı...
1 - Can Yücel'in şu değişik yaşlarındaki halini bir araya getirdiğinde biri biri ile kavga etmelerini anlattığı güzelim şiirini...
2 - Ecevit'in son iktidarını ve düştüğü durumu...
3 - "Karşı devrim 10 Kasım 1938 de saat : 09.06 da başlamıştır" sözünü ....
Kapak içindeki "Ya sabur , ya sabur , ya sabur!..." karikatürü size bir şeyi hatırlatıyor mu ? Milletimizin kaderi mi bu ya !!!!!!!!
Yusuf Ziya Ortaç'ın başyazısı :
"Her yazarın parmakları arasındaki KALEM (Altını ben çiziyorum) , iç sağlığımızdan sesler veren bir atardamar , bir nabızdır. Onu sayar , onu dinler ve 'teşhis'imizi koyar , raporumuzu yazar" Dedo11 yorumu : Dürüst insanın (yazarın , gazetecinin vb.) toplumsal ve mesleksel sorumluluğunu ve de görevi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi...
"Yangın , keçi , balta..." Dedo11 yorumu : Ormanın düşmanları pek değişmemiş...
Ve... Diğer toplumsal sorunlarımız sıralanıyor. Her zamanki sözlerimi yineliyorum : Lütfen okuyunuz....
9. Sayfadaki sahildeki kabin karikatürü .... Dedo11 yorumu : Kadın = Duyduğuna bile inanır ve yetinir. Erkek = İlle görmesi gerikir ....
Yazmaya devam etsem roman olur ... Sizler de benim yazdıklarıma "Ya sabur...!" çekmeden bitireyim...