Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
-- 10. Sayfadan : Şeytan diyor ki ... (köşesinden) :
İstatistiği bir ihtisas merakından milli bir hastalık derecesine çıkartan Amerika'da , deniz erleriyle bir çağrışım denemesi yapmışlar. Hepsine teker teker beyaz bir mendil göstererek :
-- Bu size neyi hatırlatıyor ? diye sormuşlar. Kimi :
-- Annemin göz yaşını , demiş.
Kimi -- Ayrılığı.
Kimi -- Nezleyi.
Yalnız bir tanesi : - Kadını, diye cevap vermiş.
Pek ilgilenmişler bu cevapla : - Allah Allah , neden kadını hatırlatıyor sana mendil ?
Er -- Bana her şey kadını hatırlatır da ondan , demiş ......
-- 12. Sayfada : G. Guareschi'nin "Hırsızı Tutun!" gülmece öyküsü var. Neden se bana şimdilerdeki otomobillerin alarmlarını anımsattı. Ankara'da caddeye bakan bir evimiz vardı. Aman ne siren sesi ortalık yıkılıyor. Saatlerce , saatlerce ... Herkes ayakta uyuku hak getire... Bir tek kişi yok otomobilin sahibi !!!!!!
-- Arka kapaktaki bir karikatür :
-- Yaşlı başlı zengin adam soruyor : "Çok zenginim. Sizinle evlenirsem ne istersiniz?"
-- Genç kadının yanıtı : ( Arka kapaktaki karikatürde )....
Daha kapaktaki karikatürü yorumlayacaktım. Hani şu "Karma Ekonomi" diye bir ekonomi türümüz vardı ya Neoliberalizmden önce... Onu da size bırakıyorum...