Akbaba Dergisi 1961 Sayı 011 ( 12 Ekim 1961)

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,591
8,546
Artık aslanların bile ekmek arası yendiği bir çağdayız. Paylaşım için sonsuz teşekkürler üstadım.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

"Ekmek Aslanın Ağzında" konusunda hem senin hem de "teks55" in yazdıklarına katılmamak olanaksız. Ben ise bu doğruyu vurgulayan satırlarınızın bende uyandırdığı düşüncelerin çok özetine değineceğim.

-- Hani derler ya "Ders çıkarılsaydı hiç tarih tekürür eder miydi?"
Şu satırlar ne kadar doğru. Ama bu satırlar doğru da şunlar atlanıyor. Ders çıkarabilecek insanın
1-Beyni olacak (et yığını olarak değil) , 2-Bilgili olacak , 3-Özgür düşünceye sahip olacak , 4-Muhakeme ( bilgiyi ve deneyimleri değerlendirip işleyecek ) gücü olacak 5-Biat etmeycek haysiyetli , karakterli (Atatürk'ün deyişiyle "Yüksek Seciyeli" ) olacak , 6-İnanmayacak araştırıp inceleyip bilgi ışığında değerlendirecek , 7-Söyleyen kişi bin defa yalan söylese de geri zekalı gibi onu tekrar doğru kabul etmeyecek.8-Biat kültürünün esiri ve nesnesi olmayacak... olacak ta olacak. Peki vatandaş bile olamamış guruhta bu özellikler var mı ... ?

-- Bir deyim var. Araştırın doğru olduğunu göreceksiniz. O deyim şudur :
"Bir eşek bile bir çukuru bir kez düşer. İkinci kez düşmez"
Eşeğin bile bir kez düştüğü çukuru onlarca kez düşenlerle ne Cumhuriyet olur ne adam gibi toplum olur ne de demokrasi olur...

Fazla uzatmayayım.

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
Bu kapakları ben ne yazık ki göremiyorum.Sanırım benim laptopumda yüklenmemiş program varmış.Forumdan bazı arkadaşlara sordum,tarif ettiler ama ben bunu beceremedim.Murtaza dostum bunları yüklerken başka alternatif link filan verebilirse müteşekkir olurum.Bunları çekinerek yazdım.Mümkün değilse hiç sorun değil.Canımız sağolsun.