Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tarih hep tekerrür ediyor.
Seçim zamanı vatandaşın sakalına piyaz doğrayan zerzevatlar seçimin hemen akabinde kırtıpilleri limon gibi sıkıp posasını atar.
Dayısı dümende olan polimciler ise her zaman yırtmanın bir yolunu bulur.
Sinyali geç alan vatandaş kendi eliyle kendi topuğuna sıkar fakat tren çoktan kaçmıştır.
Paylaşım için sonsuz teşekkürler üstadım.
Adnan Veli "Seyahat Hürriyeti" adlı anlatısında İstanbul'un trafiğini anlatıyor .....
Aziz Nesin "İki Şık Erkek) anlatısında Bitpazarına gidip denedikleri elbiseler üstlerine başlarına olmadığı halde satın alıp kaçarcasına çıkıp gidiyorlar. Neden ? Okuyunca göreceksiniz...
Yavuz Sultan Selim'den bir öykümce ( anekdot ) :
Aklında ! Yavuz Sultan Selim'e bir gün çok sevdiği sadrazam Sinan Paşa : -- Hünkarım , demişti , beni de bir gün öbür sadrazamların gibi öldüreceğini biliyorum. Yalnız lütfet ne zaman öldüreceğini haber ver de vasiyetimi yazayım. İşlerimi yoluna koyayım.
Yavuz kıymetli sadrazamının sırtını sıvazlamış , gülerek cevap vermişti : -- Aklımdan geçmiyor değil Sinan. Lakin yerine koyacak adam bulamıyorum..
12. sayfada : Cehov'dan bir öykü var hem de Va-Nu çevirmiş...
16. Sayfada : Bir reklamın yazısından : Sümerbank'ın her cins mevsimlik kumaşları birçok yeniliklerle mağazalarına dağıtılmıştır. Sümerbank kumaşları , hem zarif ve hem de bankacılğı gibi sağlam ve itimada şayandır.