Akbaba Dergisi 1961 Sayı 005 ( 31 Ağustos 1961 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

3. sayfadaki karikatür : Fenerbahçeli CAN ve ŞEREF İtalyada...

Can'la ilgili bir anımı ve Canın söylediklerini ( İtalya transferi ve Yıllar sonra yurda dönüşünde ) anlattıklarını anımsatmakta yarar var , sanırım.

Ankara'da 19 Mayıs stadında olmalı ( Final maçıydı ) : Galatasaray ile Fenerbahçe karşılaşıyor. GS FB yi yenmiş iki mi üç mü fark atmış. Bitmeye çok kısa süre var. Can Bartu'ya top geldi. Can aldı topu tüm GS li oyuncuları çalımlayarak adeta diziyor. Sonra tersine dönüyor tekrar tümünü çalımlayıp diziyor... Maçın bitiş düdüğüne dek topu kaptırmadan sürekli tüm GS li oyuncuları defalarca çalımlayıp durdu...

Can Bartu anlatıyor : Ben İtalya'da oynuyorum. Top bana geldi karşı rakip oyuncuları çalımla adeta diziyorum... Tümünü tekrar tekrar çalımlayıp durdum. Maç bitti. Saha kenarındaki hocama koşup "Nasılım hocam ?" diye sordum. Hocamın ( Teknik Direktör ) sözü bundan sonra hep kulağıma küpe oldu. Bana ne mi dedi ? Bana "Sen bir futbol canbazı ( sihirbazı ) olabilirisin ama iyi bir futbolcu olamazsın bu halinle"

Aziz Nesin'in "Harika Çocuk!" adlı öyküsü beni düşüncelere dalmama neden oldu .......???

Adnan Veli "Her işi yaparım" adlı öyküsünde kendisinden her gelenin iş istediğinden yakınıyor veeee bu işten nasıl kurtulduğunu anlatıyor...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....