Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Derginin 10 Kasıma denk gelmesi nedeniyle Hem kapakta hem de 10-11. Sayfalarında ( Bülent Seren ) in Atatürk üzerine çizimleri var.
"Tören esnasında Cemal Gürsel jestlerin en tabi ve en yakışıklısını yaptı... Erkan arasında ufak tefek , kor gözlü bir zat oturuyordu. Yanında karısı vardı. Devlet Başkanı Cemal Gürsel yerinden rahat rahat , heybetli heybetli kalktı, kor gözlü zatın bulunduğu yere yaklaştı, bir şeyler söyledi, onu yerinden kaldırdı, şeref tribününün hükümet üyelerine mahsus yerine götürdü ve kendi
koltuğna oturttu. Kendi koltuğuna oturttuğu zat İsmet İnönüydü." Bu satırlar Nimet Arzık'ın "Ankara Mektupları" köşesinden. Dedo11 Yorumu : Bu Cemal Gürsel bilir misiniz bir türden sansürden geçmeyen "Susuz Yaz" filminin gösterimini de sağlayan kişidir. Yani Alın Kenan Evren'i onun her konuda tam tersini bünyesinde taşıyan kişidir Cemal Aga...
"Gebeler Suzan Sözen diyeceklerini dedi , bitirdi. Şimdi sıra Ayhan Aydan'da
Ayhan Aydan :
-- 1953 de Adnan Menderes'ten gebekaldım.. 1954 de yine Adnan Menderes'ten gebe kaldım. 1954 sonrına doğru üçüncü defa Adnan Menderes'ten gebe kaldım, diyor."
Dedo11 Yorumu : Yukarıda kadınlar Başbakan Adnan Menderes'in metresleri...
Hasan Hüseyin Korkmazgil yukarıdaki yazısına şöyle devam ediyor : ".... Adnan Menderes'ten o kadar çok gebe kalan var ki!.. Yooo, kadın değil bunlar. Başbakan metresi olmaktan şeref duyan kibar hanımlara sözümüz yok. Adnan Menderes'ten gebe kalanlar, Meclis sıralarını doldurup yıllarca Adnan Menderesin tefiyle oynıyanlardır hamfendi. Gebelik rekoru maalesef onlarda!..."
İşte buna örneklerden biri de Köprülü Hoca.
"6/7 Eylül rezaletinden sonra Menderes : -- Aman hocam , demiş , idare et!
..... Hemen Meclis kürsüsüne çıkmış ve : -- Vallahi de billahi de komünistler yaptı bu işi. İki gözüm kör olsun ki komünistler yaptı. Namussuzm ki komünistler yaptı." Diye sıkı bir nutuk geçmiş."
Ne olmuş sonra. Adnan Menderes'in polisi tutmuş nerede bir solcu varsa kendi verdikleri sayıya göre 3000 komünist hapse atılmış ve aylarca süren yargılamalar geçirmişlerdir. Sonuç iftira .... Tutuklananlardan birinin de Aziz Nesin olduğunu daha önce yazmıştım. Şimdi soru şu : Yakıştı mı köprülü hoca ?... Bu gebe kalmak değil miydi ? Bitmedi yorumum : Bu köprülü hoca sonra ne mi yaptı 1957 den sonra DP den istifa edip CHP ye yaklaşmak istemesin mi , bu partiye girmek istemesin mi ? Bir insan ancak bu kadar alçalabilir ....