Akbaba Dergisi 1957 Sayı 293 (23 Ekim 1957)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,287

Sayın murtaza5 ;

Gel gör beni oy neyledi...

Ben yörürürm yane yane ,

Oy bayadı beni kane
Ne akilim , ne divane ,

Gel gör beni oy neyledi...

10. sayfadaki bir karikatürün üst yazısı :
Kuru fasulyenin dört lirayara çıktığını duyan bir köylü düşüp öldü (Gazeteler)

Dedo11'in yorumu : Şimdi pazara çıkıp bir baksınlar kuru fasulye kaç lira. Bir köylü değil tüm emeklilerin , çalışanların düşüp ölmesi lazım...

Akbaba Ansiklopedisi :
İSKELET :
Eti , derisi , kanı , canı kalamış mahluk. Dargelirli vatandaşlara , memur ve muallimlere de bu isim verilebilir...

Dedo11'in yorumu : Yorum yok .......

Sayfa 5 te Yusuf Ziya yazıyor :
Bir Amerikalı yazar , gazetesine gönderdiği seyahat mektubuna şu başlığı koymuş : "Romada çirkin kadın arıyorum!"

Dedo11'in yorumu : Benim yorumum yok ama Yusuf Ziya'nın yorumu yazının devamında var...

Sayfa 5 ten :
Demokrat Parti Şeyh Said'in torunlarından Abdülmelik adında bir delikanlıyı Erzurumdan aday göstermiş. Ama bu delikanlı 22 yaşındaymış. Mahkemeye baş vurmuşlar. 22 yaşında milletvekili olunmıyacağı için , Şeyh Abdülmelik'in yaşını büyütmüşler...

Dedo11'in yorumu : Sağcı dinci vb. leri iyi yerlere getirmek için yaşını büyütür bu güçler. Solcuların ise yaşını büyütür asabilmek için Erden Eren'e selam olsun !!! .....

Bu sayının ana konusu SEÇİM.
Dedo11'in yorumu : İtirazım var !!!!! Seçmesini bilmeyen , Seçme yeterliliğine ( bilgi , yetenek , kültür , ahlak , vicdan vb... açılardan ) sahip olmayana gel seç demek ne demek ? "Demokrasi" olmadığı kesin de artık ne olduğunun cevabını siz verin lütfen ...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...