Akbaba Dergisi 1952 Sayı 005

Levent 16

Aktif Üye
22 Kas 2011
338
1,781
Ritvan arkadaşımıza uğraşıları için teşekkürler.

5 ci sayfada İlahi Ulus Gazetesi başlıklı imzasız fıkra ile 1960 yıllarının Yassı Ada yargılamaları sırasında yayınlanan Akbaba dergilerinin içeriği arasında ne büyük bir fark var. Çok değil sekiz yıl içinde ne büyük bir değişiklik. Bu yazıyı Ortaç'ın veya Orhon'un yazdığını sanmıyorum.

Son düzenleme:

Levent 16

Aktif Üye
22 Kas 2011
338
1,781
7 ci sayfada Güzel İstanbul başlıklı fıkrada adı geçen ressam Pindaros Platonidis:

pindaros-platonidis-gizli-kalmis-hazine-large.jpg

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,343
8,191
Yusuf Ziya Ortaç ile Orhan Seyfi Orhon'un bacanak olduklarını biliyor muydunuz?
Kapaktaki Dünya Gazetesini temsil eden başyazar Falih Rıfkı Atay.Ulus Gazetesi'ni
temsil eden yazarı tanıyan,bilen var mı?
Nihat Erim olabilir mi üstadım? Malum, 1950 seçimlerinde milletvekilliği düşünce Ulus Gazetesinin başyazarlığını üstlenmişti ve bu görevi, gazetenin 1953'te kapatılmasına kadar sürdürmüştü.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,343
8,191
7 ci sayfada Güzel İstanbul başlıklı fıkrada adı geçen ressam Pindaros Platonidis:

Gerçekten de gizli kalmış bir hazine değerli @Levent 16 üstadım. Bu arada, yukarıda paylaşmış olduğunuz yağlı boya tablo 1967 tarihli. Fıkrada geçen resim, 1951 tarihli aşağıdaki tablo olmalı, yanılıyor muyum? Fıkrada geçen Mustafa Şekip Tunç'un tabloyu tarif ederken söylediği "Canım, işte kadının arkasında bir cami resmi ile Ayasofya var ya..." sözleri de aşağıdaki resme uyuyor.