A Jew In Communist Prague - 1 / Loss of Innocence
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’ MIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN.
“CIVILTISI KANATLARININ ALTINDAKİ BİR ZARDAN GELİYOR. ANTİK YUNANLILARDA HOMEROS’TAN ANAKRİON’A, HEPSİ ONUN ŞARKISINI ÖVDÜLER.â€
Loss of Innocence
“O BELKİ DE YARATMAK İSTEDİĞİM ŞEYDİ: SINIRIN ÖTE YANINDA HÂL VAR OLAN BİR HİKÂYE.â€
Loss of Innocence
Tüm çocuklara ve çocuk kalacaklara, amatör çevirim naçizane bir armağanımdır.
Küçük bir Ağustos Böceği gibi ve sınırsız.
fındıkfındık
“KRİTERLERİ KORUMAK SİYASİ OLMALIDIR. SINIFSIZ YENİ BİR TOPLUM KURUYORUZ. BU AMACA HİZMET EDEN HER ŞEY ADİLDİR.â€
Loss of Innocence
A JEW IN COMMUNIST PRAGUE - 1 / LOSS OF INNOCENCE
Vittorio Giardino / 1994
Çalışma Notları:
Balonlamayı Raven üstadımın yapması sonucu; yine çok büyük bir usta ile çalışma imkanı yakalamış oldum. Üstad sanatını konuşturdu bizler için ve defalarca okunacak kadar kemansı bir çalışma meydana getirdi.
Forumda yayını diğerlerinden geç olmakla birlikte; ilk amatör çevirim oldu A Jew in Communist Prague-1/ Loss of Innocence. Ama bu seriyi tercümemde; çok eski eserler olan “Bilinmeyen Kahramanlar†a ait çevirilerimde zorlandığım kadar güçlük çekmedim diyebilirim. 1994 tarihli İngilizcesi; akıcı ve anlamlıydı, rapsodimsi.
Bu eseri seçmemde; özellikle Jonas’ın da benim gibi model uçakçı oluşu ve Demir Perde ortadan kalkmadan önce, yani komünist Çekoslavakya’ya yine model uçak yarışması nedenli yıllar önce gitmiş olmam etkili oldu aslında. Prag gerçekten şiirdi, şimdilerde nasıl bilmem. Farkında olmadan da olsa; doğru tercihte bulunduğumu kısa sürede anladım. Umarım üstadımla birlikte yaptığımız naçizane çalışma; büyük usta Vittorio Giardino’ nun muhteşem eserine gölge düşürmez. Serinin birincisi hızlı başlamıyor, buruk, allegro yok, ağır adımlar.
Eser; 1950 lerin Prag’ ında başlıyor ve davet ediyor sınırsız sonata.
“ ... SAYFALARI KIVRIK BİR KİTAPTI. VE KENDİ ÜLKESİNDE YASAKLI…â€
Loss of Innocence
Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.
Ben Ağustos Böceği aramaya gidiyorum, sevgi ve saygılarımla.
fındıkfındık
22.04.2013
Beşiktaş
KOMÜNİST PRAG’DA BİR YAHUDİ - 1 / MASUMİYETİN YİTİMİ
Sanatçı:
Vittorio Giardino (1946 - ... )
Kaynak:
“Yabancı Dilde Çizgi Romanlar-Frankofon/Çizgi Diyarı†- gandor08
Balonlama:
Raven
Amatör Çeviri:
fındıkfındık
andante
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’ MIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN.
“CIVILTISI KANATLARININ ALTINDAKİ BİR ZARDAN GELİYOR. ANTİK YUNANLILARDA HOMEROS’TAN ANAKRİON’A, HEPSİ ONUN ŞARKISINI ÖVDÜLER.â€
Loss of Innocence
“O BELKİ DE YARATMAK İSTEDİĞİM ŞEYDİ: SINIRIN ÖTE YANINDA HÂL VAR OLAN BİR HİKÂYE.â€
Loss of Innocence
Tüm çocuklara ve çocuk kalacaklara, amatör çevirim naçizane bir armağanımdır.
Küçük bir Ağustos Böceği gibi ve sınırsız.
fındıkfındık
“KRİTERLERİ KORUMAK SİYASİ OLMALIDIR. SINIFSIZ YENİ BİR TOPLUM KURUYORUZ. BU AMACA HİZMET EDEN HER ŞEY ADİLDİR.â€
Loss of Innocence
Vittorio Giardino / 1994
Çalışma Notları:
Balonlamayı Raven üstadımın yapması sonucu; yine çok büyük bir usta ile çalışma imkanı yakalamış oldum. Üstad sanatını konuşturdu bizler için ve defalarca okunacak kadar kemansı bir çalışma meydana getirdi.
Forumda yayını diğerlerinden geç olmakla birlikte; ilk amatör çevirim oldu A Jew in Communist Prague-1/ Loss of Innocence. Ama bu seriyi tercümemde; çok eski eserler olan “Bilinmeyen Kahramanlar†a ait çevirilerimde zorlandığım kadar güçlük çekmedim diyebilirim. 1994 tarihli İngilizcesi; akıcı ve anlamlıydı, rapsodimsi.
Bu eseri seçmemde; özellikle Jonas’ın da benim gibi model uçakçı oluşu ve Demir Perde ortadan kalkmadan önce, yani komünist Çekoslavakya’ya yine model uçak yarışması nedenli yıllar önce gitmiş olmam etkili oldu aslında. Prag gerçekten şiirdi, şimdilerde nasıl bilmem. Farkında olmadan da olsa; doğru tercihte bulunduğumu kısa sürede anladım. Umarım üstadımla birlikte yaptığımız naçizane çalışma; büyük usta Vittorio Giardino’ nun muhteşem eserine gölge düşürmez. Serinin birincisi hızlı başlamıyor, buruk, allegro yok, ağır adımlar.
Eser; 1950 lerin Prag’ ında başlıyor ve davet ediyor sınırsız sonata.
“ ... SAYFALARI KIVRIK BİR KİTAPTI. VE KENDİ ÜLKESİNDE YASAKLI…â€
Loss of Innocence
Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.
Ben Ağustos Böceği aramaya gidiyorum, sevgi ve saygılarımla.
fındıkfındık
22.04.2013
Beşiktaş
KOMÜNİST PRAG’DA BİR YAHUDİ - 1 / MASUMİYETİN YİTİMİ
Sanatçı:
Vittorio Giardino (1946 - ... )
Kaynak:
“Yabancı Dilde Çizgi Romanlar-Frankofon/Çizgi Diyarı†- gandor08
Balonlama:
Raven
Amatör Çeviri: