scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,901
A Family Secret
(Bir Aile Sırrı)
ERIC HEUVEL
İngilizce (Lorraine T. Miller çevirmiş)
MacMillan, 2011
Felemenkçe'de 2003-2009
Felemenkçe adı: De Ontdekking
59 sayfa, 21 MB, CBR
1960 doğumlu Hollandalı çizgi roman ve karikatür sanatçısı "Eric Heuvel", Tenten'in yaratıcısı Hergé'nin öncülüğünü yaptığı "temiz çizgi" (ligne claire) tarzının günümüzdeki Avrupalı temsilcilerinden biriymiş. Zaten albüme ilk göz attığımda önce Hergé'nin eserlerinden biri zannettim. Olmadığını anlayınca da Edgar P. Jacobs veya aynı akıma ait başka bir çizerin eseri olabileceğini düşündüm, hiçbiri değilmiş. Meğer Eric Heuvel de bu akımı sürdüren sanatçılardan bir diğeriymiş. Aynı zamanda bir tarih öğretmeni olan Heuvel en çok da 1930'lardaki bir kadın pilotun maceralarını anlatan "January Jones" serisi le tanınıyormuş. 2. Dünya savaşı ile ilgili eğitim amaçlı çizgi romanları varmış. Buradaki romanı 2. Dünya Savaşı sırasında Hollanda'nın Almanlar tarafından işgali ile ilgili. Jeroen, büyük annesi Helena'nın tavan arasını kurcalarken bir fotoğraf albümü bulur. Albümü büyük annesine gösterince o da işgal sırasındaki anılarını torunuyla paylaşmaya başlar. Hikâyeyi dinlerken Jeroen'in dikkatini bir ayrıntı çeker ve bunun üzerine Helena kendi babasının ondan önemli bir sırrı saklamış olduğunu anlar.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)
Moderatör tarafında düzenlendi: