5 Nisan Avukatlar Günü Kutlu Olsun

savok

Admin
30 Eki 2009
20,011
84,741
Kasımpaşa
Teşekkürler Serdary67 dostum.
Adaletin temel unsurlarından biri olan avukatlık ve avukatlar her zaman hak savunuculuğunu yapmaya devam edecektir.
Tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum.
 
12 Şub 2010
15,006
545,274
Adaletin sağlanmasında Avukatın vazgeçilmezliği, dünyanın her yerinde tartışmasız kabul edilmiş bir gerçektir.

Yakın günlerde adalete yapılan saldırı nedeniyle Avukatlar günü yapılması planlanmış olan tüm etkinlikler, Ankara barosu tarafından iptal edilmiştir.

Toplumlar; yoksulluğa, doğal afetlere, savaşa katlanma gücünü bulurlar
Ama adaletsizliğe katlanacak hiç bir insan, hiç bir toplum yoktur

Din, dil, ırk, inanç farklılığı, sosyal statü, bedensel veya zihinsel engeller adaletin sağlanmasında asla gözetilmediği gün, adaletli bir topluma en yaklaşıldığı gün olacaktır
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
26,115
ordu-turkey
Benim çok sevdiğim giresunlu bir avukat abim vardır.Hep söylediği bir laf vardı.Adaletin olmadığı yerde hiç birşeyin önemi yoktur.Bir ülke de savcı öldürülüyor ve onu koruyacak önlem alınmıyor ve suç avukatlara yükleniyorsa sözün bittiği yerdir.
 

Makinist16000

Kıdemli Üye
8 Eyl 2010
123
220
Bursa / Osmangazi
The Simpsons çizgi dizisinde bir sahne vardı , hala hatırlarım . Homer Simpson evine bir avukat davet eder ve
karşı karşıya yemek yerken avukattan çok etkilenenen Bart ile bir diyalog gelişir ...



Bart " Büyüyünce senin gibi havalı bir avukat olmak isterim " türünden bir şeyler söyler .
Avukat ise " Senin için iyi olur evlat . Amerika'nın en çok ihtiyaç duyduğu bir şey varsa o da daha fazla avukattır " der ve ekler
" Hiç avukatsız bir Dünya hayal edebiliyormusun ? " Ve Avukat hayal eder ...

İşin latifesi bir yana işini onur ve dürüstlük ile yapan tüm avukatların ve forumda ki avukat arkadaşların bugününü kutlarım .
O'nların dürüstlüklerinden şüphem yok zira okudukları çizgi romanlarda ki adalet ve doğruluk inanıyorum ki
zaten zihinlerine kazınmıştır . Tersini de beklemem zaten ....


Eğer avukatlar olmasaydı ...

 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,014
20,828
Gaziantep
Eskiden sadece "ADALET" ti, şimdi "ADALET SARAYI " du. Oysa saraylarda adalet dağıtılmaz. Sadece entrika vardır. Günleri nedeniyle avukat dostlarımı kutluyorum.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,119
76,975
hiçbiryerde :)
En zor ulaşılan şey, adalet,
o yüzden bazen de hayallerde
kalıyor.
Olmazsa olmaz haklardan
biri "savunma" hakkının en
önemli koruyucuları avukatların
ve tabii buradaki dostlarımın
günü kutlu olsun...
 

md35

Kıdemli Üye
28 Haz 2013
202
709
Avukatların güvenlik denetimine tabi tutulup tutulmaması, göründüğünden çok daha girift bir mesele… Bunu 25 yıl avukatlık yapmış, şimdi de bir başka hukuki sahada resmi bir görev ifa eden birisi olarak ifade ediyorum. Avukatlık kanununa göre, avukatların üstü, çantası ve ofisi (istisnai durumlar hariç) aranamaz. Bu kuralın kamu görevlileri tarafından ihlal edilmesi sebebi ile geçmişte konu yargıya aksetmiş gerek yargıtay gerekse danıştay devleti tazminata mahkum etmiştir. Ancak yasaya rağmen avukatların üstünün aranmaması kuralı cezaevlerinde, havaalanlarında, avm’lerde işlememekte ve metal aramasına tabi tutulmaktadır. Üst aramama kuralı, danıştay saldırısında bir avukat tarafından, son olayda avukat kisvesini kullanan teröristler tarafından ihlal edilmiştir. Sorunun çözümü hakim, savcı ve avukatların metal aramasına tabi tutulmasıdır. Bu, bence gereklidir. Hiç kimse de onurundan bir şey kaybetmez. Ancak çözüm de, sorun da buradadır. Metal aramasına avukatlar razı olsa ve tabi tutulsa da hakim ve savcıların anayasadan kaynaklanan yargıç bağımsızlığı ilkesini öne sürerek bu işe yanaşmayacak olmalarıdır.

Adalete yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyorum. 2006 yılında görevi başında katledilen danıştay 2. daire hakimi Mustafa Yücel Özbilgin'e, 2012 yılında Ağrı, Doğubeyazıt'ta alışveriş yaparken adi suçlu birinin saldırısı sonucu ölen C.Savcısı Hakan Kılıç’a, Tunceli, Ovacıkta lojmanının girişinde terör saldırısı sonucu ölen C.Savcısı Murat Uzun’a ve İstanbul’da makamında alçakça saldırı sonucunda hayatını kaybeden Mehmet Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Elbette görevlerini yapmaları sebebi ile haksız bir şekilde öldürülen ancak ölüm haberleri ancak mahalli medyada yer bulan pek çok avukat kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Hukuk sistemimiz kuruluş itibarı ile tercüme kanunlara dayandırılmış olup bize özgü olmadığı için çok büyük sorunları bulunmaktadır. Adil bir toplumun oluşması için toplum fertlerinin de erdemli ve adil bir vicdana sahip olmaları gerekir. Tanık bulunmasına rağmen, bu tanıklara tanıklık yapmaya razı edemedikleri için kaybettikleri dava sebebi ile hak kaybına uğrayan ve mağdur olan pek çok insan gördüm. Yıllar içinde suça karışanların büyük çoğunluğunun hukukun vereceği karara razı olmayıp, yargıtay’da tanıdık hakim ve savcı var mı şeklinde süfli talepleri ile karşılaştım. Bir toplumda adaletin en yüksek değer olabilmesi, herkesin adil ve erdemli olma isteği ile doğru orantılıdır.

Değerli üstadlarım sayın savok’a ve sayın profesör’e ve isimlerini bilme şansını bulmadığım forumdaki diğer meslektaşlara da avukatlar günü vesilesi ile başarı, huzur, sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum.
 
Son düzenleme:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,224
Hukuk ve adalet, Devlet kavramının içini dolduran temel unsurlardır.
Hukuk yoksa bir Devletten de söz edemezsiniz.
Devletimizin gerçek adaletçilerinin bu önemli ve anlamlı gününü gönülden tebrik ediyorum.
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

adige26

Yeni Üye
15 Kas 2013
15
22
Adil bir hukuk düzeninde barış ve sevgi dolu bir yaşam ümidiyle ben de tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,565
28,962
İzmir
Büyük Amcam Avukatlıktan emekli oldu.
Çocukluğumda hep avukat olmak istemiştim. Ama nasip olmadı.
Daha sonra da çok değerli avukatlar tanıdım.
İkisi bu forumda; değerli ağabeylerimiz Profesör ve Savok.
Başta kendilerinin olmak üzere bütün avukatlarımızın Avukatlar Günü Kutlu olsun.
 

Oruçreis68

Yeni Üye
10 Eki 2012
39
85
Bir avukat olarak iyi dileklerinize teşekkür ederim arkadaşlar. Bende tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,708
36,006
İstanbul
Başta sevgili Savok, sevgili Konoli ve sevgili Petroçelli olmak üzere tüm avukatların bu özel gününü kutlarım.. :) Gerçi biraz geç oldu ama bİraz idare ediverin artık zira eskisi gibi pek nete giremiyorum şu sıralar..
 
Son düzenleme:
Üst