30 Mart Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,504
hiçbiryerde :)
Francisco Goya, Paul Verlaine, Vincent van Gogh, Warren Beatty,
Eric Clapton, Tracy Chapman, Celine Dion, Norah Jones, Yalın doğdu,
Pietro Locatelli, Mithat Cemal Kuntay, Arif Dino, Abdel Halim Hafez tarihte bugün öldü.

goya.shootings-3-5-1808.jpg

www.youtube.com/watch?v=pQXYZZ0Q9Ws

30x.jpg

030.jpg

030a.jpg

image.jpg

0_301.jpg

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
20 Temmuz kutlamaları münasebetiyle Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı
savaş gemileri zaman zaman Kıbrıs'ı ziyaret ederler.Bir muhribin adının
"Cezayirli Hasan Paşa"olduğunu biliyorum.Bir Kaptan'ı Derya'ya
gösterilebilecek en güzel vefa örneği!

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
Türkiye Cumhuriyeti'nin 5.cumhurbaşkanı Cevdet Sunay bugün Cumhur
başkanlığı'na seçilmiş.Eski bir Genel Kurmay Başkan'ı olan Sunay
zamanında Türkiye 12 Mart 1971 darbesini yaşamıştı.

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
blbl.jpg

"el-ʿAndelîb el-aṣmar" (yani "Esmer Bülbül") lakablı Abdülḥalîm Ḥâfız bugün ölmüş. Öldüğünde daha 47 yaşındaymış (bunu bilmiyordum, plak sayısına bakarak da hiç tahmin etmezdim bu kadar genç öldüğünü).

Filim 1956 yapımı, adı "Benât al-yevm", yani "Günümüz Kızları"; bayan oyuncu "Macide", çocuk oyuncu "Nevâl".
small_movie_4209.jpg

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,910

Sovyet kozmonotu "Yuri Gararin" uzaya çıkan ilk insan ünvanını taşıyor. Uzaya "Vostok 1" aracıyla çıktı, Dünya'ya paraşütle döndü, tarih 12 Nisan 1961'di. Derhal bir halk kahramanı oldu. Ailesinin yaşadığı köye "Gagarin Şehri" adı verildi. Onlarca Sovyet şehrine heykelleri dikildi. O artık Sovyet hükümetinin bir ulusal hazinesiydi. Bu hazineyi korumak için bir daha uzaya çıkmasına izin verilmedi. Zaten inişte ölme ihtimali yüksek olduğu için daha yörüngedeyken terfi ettirilmişti. Daha sonra görevini bir test pilotu olarak sürdürürken kaza geçirdi, öldü. Sadece 34 yaşındaydı. Ölümü üzerine spekülasyonlar da yapıldı (politikaya atılacağı ve yükseleceği endişesiyle egemen güçler tarafından öldürüldüğü gibi) Uzaya çıktığında bir medya fenomeniydi. Uzay çağını başlatan bu adam Amerikan "Life" ve "Time" dergilerinin 21 Nisan 1961 tarihli sayılarının kapağına da çıkmıştı.

yuri_gagarin_time_cover_0.jpg

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
Protokol Dersi!

Cevdet Sunay ile ilgili şu anekdot da çok hoştur.Sunay Cumhurbaşkanı iken (1966-1973)İsmet İnönü de Ana Muhalefet Partisi lideri idi.Artık İstiklal Harbinde İnönü’nün Sunay’ın komutanı olmasından mı yoksa İnönü’nün cumhuriyetin kuruculurından olmasından dolayı mı Cevdet Sunay İsmet İnönü’ye büyük saygı duyar ve gerek resmi anma törenlerinde gerekse TBMM’nin Yasama Yılı açılışlarında İsmet İnönü gelince hemen oturduğu yerden kalkar ve “Buyrun Paşam,hoş geldiniz”diyerek yer gösterirmiş.Devlet protokuluna son derece duyarlı olan İnönü bu davraniştan rahatsız olurmuş.Yine böyle bir olay olunca artık dayanamamış ve komutan fırçasını atmış:”Oturun efendim yerinize.Siz Cumhurbaşkanısınız.Önce siz oturacaksınız ,biz de sizden sonra yerimizi alacağız”.
Düşünün bir Ana Muhalefet Partisi lideri cumhurbaşkanına herkesin önünde protokol dersi veriyor.Günümüzdeki böyle bir şeyi hayal eder misiniz?Geçmişte Türkiye’nin ne hassas devlet adamları varmış.

12 Şub 2010
15,006
545,757
Aşk olsun sevgili doktorum
Abdulhalim Hafız'ın hem de romantik bir parçasını buldun da paylaştın

Ben 70 li yılların sonlarıydı, bir vesileyle kalabalık bir Suudi ailesiyle tanışıp üç gün Ankara, İstanbul, İpsala'da beraber olmuştum.
Ramazan ayıydı ve onlar da ramazandan kaçıp:) Türkiye üzerinden Avrupaya gitmişlerdi. Hepsi seferiydi:)

Üç arabayla gelmişlerdi. Ben aile reisinin arabasındaydım ve Abdulhalim Hafız'ın "kartuş" tabir edilen kasedinden sesini dinlemiştim.
Fıkır fıkır oyanatan, yerinde durdurmayan şahane bir müzikti. Bir daha da bulamadım Abdulhalim'i ..

Söylediği parçalar arasında Cemal Abdulnasır için bestelenen bir parçanın müziği halen kulaklarımda

Demek bir de Hafız'ı varmış adında, belki de o nedenle google amca bana cevap vermedi.

Lichtenberg dostumuz da tanıyormuş Abdulhalim Hafız'ı

Lafa dalıp da teşekkürü unutmayayım:)

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,154
Kasımpaşa
Bazen bu gün yazılarını atlıyorum iş güç meşgaleden sonra dönüp baktığımda çok keyifli yazılar buluyorum..
Katkıda bulunan tüm dostlara teşekkürler.
30 Mart...
Sanki yine de eksik bir şeyler var bugüne dair...

Oy dere..
Böyle akışın nere!..

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,910

TCG Ertuğrul Artık "Emekli"
Çıkarma Gemimiz Kıbrıs Gazisiydi

20 Temmuz 1974 tarihinde "Kıbrıs Barış Harekatı"na katılan ve "Gazi" unvanını alan çıkarma gemisi "TCG Ertuğrul", 30 Mart 2017'de Foça Deniz Üs Komutanlığında eski personelin katıldığı törenle hizmet dışına ayrıldı ve borda numaraları boyanarak kapatıldı. 1954 yılında ABD, Wisconsin'de yapılmış olan şanlı gemi tam 63 yaşındaydı. ABD donanmasında Kore ve Vietnam savaşlarına katıldıktan sonra 1 Haziran 1973'te donanmamız tarafından teslim alınan çıkarma gemisi 44 yıl boyunca Türk Deniz Kuvvetleri'ne hizmet etti. 1863 yılında Japonya'da bir tayfuna yakalanıp batan "Ertuğrul Fırkateyni"nin anısına bu isim verilmişti. Gazete kupüründe geminin müze yapılacağı yazıyor, inşallah doğrudur.

Eru_rul_Gazi_Art_k_Emekli.jpg