30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,393
İstanbul
Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Zafer-Bayram.png

Son düzenleme:

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
408
4,787
Evren
Özgür bir vatan için toprağa düşenleri ve günümüzde o toprakların yabancılara satıldığını gördükçe kahroluyorum.

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,594
77,155
Karagümrük
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılında başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden tüm kahramanlarımızı saygı, özlem ve minnetle anıyorum. Vatan topraklarına ne amaçla doldurulduğu bilinmeyen milyonlarca yabancı insanı adeta ülkeyi istila ettirenlere lanet okuyorum. "Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar önemli bir ülkedir" diyen emperyalistler ve onların yerli işbirlikçilerine inat TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR diyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,140
20,821
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Sevgili Atamızı ve silah arkadaşlarını minnetle şükranla anıyoruz.

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
816
12,721
xrvcZl.gif

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümü kutlu olsun.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşından sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.

1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikleri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydırıldı.

İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı.

Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.

Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.

Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,367
dn4x0xi.jpg

30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyor, bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet minnet ve şükranla anıyorum.

52308R.gif

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal Atatürk
TBMM - 20 Ekim 1927

www.youtube.com/watch?v=7Hs21EFUZ9w

Komedi filmi değildir. Lütfen bu gözle izleyiniz. Bu vesileyle usta oyuncumuz Sümer Tilmaç'ı sevgiyle anıyorum.
Esenlikler
Lami Tiryaki

Moderatör tarafında düzenlendi:

Saitama

Kıdemli Üye
1 Haz 2022
362
3,160
"Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir."Mustafa Kemal Atatürk

Zafer bayramımız kutlu olsun

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
142,840
Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,243
3,804
Bilecik
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
Bize bu güzel eşsiz ülkeyi hediye ve emanet eden, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.
Hepsini minnet duygusuyla ve saygıyla anıyorum.

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
591
3,565
Nice 30 Ağustos' lara

:wbtr::wbtr::wbtr:

6c9ystgxdlf39u35g.jpg

:wbtr::wbtr::wbtr:

Eşsiz ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran,
bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta
Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere