28 Kasım Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,483
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=3-Q5vtn3RvI
tuyetreyw37645326_96_Kopya.jpg

0_02tryrewytbvcnb43_35.jpg

0_02tryrewytbvcnb43_36.jpg

131_agorrte45r_kl_73.jpg

132_agorrte45r_kl_73.jpg

133_agorrte45r_kl_73.jpg

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,253
54,352
Kendi Koltuğunda
Tatlı müziğimizi dinlerken önemli bilgileimizi de doktorumuz ve scanfan sayesinde öğeniyoruz, ellerinize sağlık üstadlar. Herkese günaydınlar, tatil olanlara iyi tatiller. Mutlulukla kalınız.

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

Sevgili "yeryüzü"nün yukarıda paylaştığı, "Lale Belkıs"ın seslendirdiği "Doğduğum Ev" şarkısı, aslında Surinam doğumlu Hollandalı şarkıcı "Oscar Harris"in 1974 tarihli "Alta Gracia" adlı şarkısının Türkçe aranjmanıydı. Bu romantik şarkı o yıllarda her yerde çalınır dururdu. (Not: Türkçe aranjmanın sözlerini bizzat "Lale Belkıs" yazmış).

Alta Gracia - Oscar Harris

Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,204
İstanbul
Vay vay vay, nostaljide tavan yaptım...
Alta Gracia, Sorrow ve diğerleri...
O dönemin slowları gerçekten unutulmaz şarkılardı... hepsi...
Teşekkürler...

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,722
36,427
İstanbul

Sevgili "yeryüzü"nün yukarıda paylaştığı, "Lale Belkıs"ın seslendirdiği "Doğduğum Ev" şarkısı, aslında Surinam doğumlu Hollandalı şarkıcı "Oscar Harris"in 1974 tarihli "Alta Gracia" adlı şarkısının Türkçe aranjmanıydı. Bu romantik şarkı o yıllarda her yerde çalınır dudurdu. (Not: Türkçe aranjmanın sözlerini bizzat "Lale Belkıs" yazmış).

Sevgili scanfan, kalp kalbe karşıymış. :) Siz benden önce davranmışsınız, zira ben de hemen hemen aynı bir sunumla böyle bir paylaşım yapacaktım. :)
Ellerinize sağlık.. Saygılar..

Bu arada bu güzel şarkı için de sevgili yeryüzüne de teşekkür ederim.

Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
545,756

2000 Yılının Sağlık Bakanı Osman Durmuş, cep telefonunun zararlarının gündeme gelmesi üzerine

" Ne yapalım yani, kızılderililer gibi dumanla mı haberleşelim ? " demiş.

İçinden çizgi roman geçen siyasi sözlerini severim.
Demek eski bakan da çizgi roman bir çizgi roman okuruymuş.

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,061
20,585
Kamlançu

2000 Yılının Sağlık Bakanı Osman Durmuş, cep telefonunun zararlarının gündeme gelmesi üzerine

" Ne yapalım yani, kızılderililer gibi dumanla mı haberleşelim ? " demiş.

İçinden çizgi roman geçen siyasi sözlerini severim.
Demek eski bakan da çizgi roman bir çizgi roman okuruymuş.

Hatırladığım kadarıyla "Madem o kadar istiyorlar, kılıç kalkan ile savaşsınlar. Bombalar, ateşli silahlar küresel ısınmaya sebep oluyor" demişti. Tek kişilik gösterilere çıksa şu an Cem Yılmaz'dan daha tanınır olurdu herhalde :)

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Deprem sonrası "Yunan kanı istemeyiz" diyen adam değilmiydi bu?
Bir mizah dergisinde (hangisi hatırlıyamıyorum) kapak konusu olmuştu; elinde kan konservesi, burnuna götürüp kokluyordu, balonda "yunan kanı herhalde, ama ermeni de olabilir" falan diyordu ...