Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
28 Eylül Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
Amerikalı vodvil sanatçıları, komedyen ve sinema aktörleri Marx Biraderlerden "Harpo" 1964'te bugün ölmüş. Marx kardeşler Chico, Harpo, Groucho, Gummo ve Zeppo'dan oluşuyordu. TRT televizyonunun adeta bir sinematek ya da sinema akademisi gibi işlev gördüğü yıllarda (1970'lerin sonları) bu müthiş komedyenlerin filmlerine rastlanırdı. Aradan geçen 40 yılda hiçbir parasız kanalda bu filmlerden gördüğümü hatırlamıyorum. Koyu devletçiliği eleştiren, anti faşist, militarizm karşıtı olan Marx kardeşler absürd ve anarşist bir komedi yapıyorlardı, acaba ondan olabilir mi? ZAZ grubu'ndan ve Monty Python'dan çok daha önce onlar vardı ve onların yaptığı komedi türüne ilham vermişlerdi (Onlar da bunu bildiklerinden zaman zaman Marx kardeşler'e saygı duruşları yapmışlardı).
En iyi filmlerinden biri, savaş karşıtı "Duck Soup" (1933) Mussolini'yle makara yaptığı için İtalya'da yasaklanmış.
Abi resimdeki adam Dylan Dog'daki Groucho'ya ne kadar benziyor, buradan mı almışlar acaba diyecektim, resimlerini karşılaştırmak için nette kısa bir araştırma yaptım. Hem suratı, hem ismi olduğu gibi almışlar. Groucho Marx Dylan Dog yancısı olmuş. Espri anlayışı da oradan olabilir.