22 Aralık Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,484
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=1Lwg0ZlPTJA
tuyetreyw37645326_109_Kopya.jpg

0_252ertertrre_41.jpg

0_252ertertrre_42.jpg

197_agorrte45r_kl_73.jpg

198_agorrte45r_kl_73.jpg

199_agorrte45r_kl_73.jpg

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,967
24,208
Kıbrıs
3.Murad tahta otururken 5 kardeşini boğdurtmuş.Oğlu 3.Mehmed tahta
geçerken tam 19 kardeşini boğdurttu.Hızını alamayarak bir de oğlu
Şehzade Mahmut'u boğdurttu!

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

Ünlü Rus yazar "Fyodor Mihailoviç Dostoyevski" 1849'da bugün idamdan dönmüş. Çar, o ve arkadaşlarını affederek sürgüne göndermiş! Yazarın kitaplarının Türkçedeki serüveniyle ilgili ilginç bir yazıyı aşağıya aldım. "Kültür Servisi" adlı sitede yayımlanmış.

dostoyevski_nedir_Bizden_Cektigi.jpg

12 Şub 2010
15,006
545,756
1938 Yılında Alman bilgini ilk atom çekirdeğini patlatmış

Onun yerine kabak çekirdeği çitleyeydi keşke

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696

Ünlü Rus yazar "Fyodor Mihailoviç Dostoyevski" 1849'da bugün idamdan dönmüş. Çar, o ve arkadaşlarını affederek sürgüne göndermiş! Yazarın kitaplarının Türkçedeki serüveniyle ilgili ilginç bir yazıyı aşağıya aldım. "Kültür Servisi" adlı sitede yayımlanmış.

g]

demek ki yayıncısı (veya kapak tasarımcısı) kendisi de okumamış .... cehaletin böylesi :rolleyes:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,541
Dostoyevski ile bir kaç düşüncemi paylaşmak istedim.Suç ve Ceza da Raskolnikof un işlediği vahşi cinayetler.Gel gitleri ekonomik sıkıntıları sevgisi olanaksızlıkların nasıl insanları suça ittiğini çağının çok üstünde kriminal tezler sunan suçlu psikolojisi üzerinden değerlendirmeler yapan bir kitap.Rus edebiyatı daha realisttir.Diğerlerine göre.Klasik olarak kabul edilmesinin bir çok nedeni sayılabilirsede yazarın bir suçlunun çektiği ızdırabı korkularını bu kadar iyi analiz etmesi gerçekten enteresan.Bende gerçek bir hikaye olduğu izlenimi uyandırmıştır.Sanki yazar bir suçlunun anlatımlarından yola çıkarak bu kurguyu işlemiştir.Fransız edebiyatında yada İngiliz edebiyatında dönemsel anlatımlar bu kadar net verilmezken aynı zamanda kitap ekonomik - sosyal - içtimai durum açısından belgesel niteliğindedir.Gorki nin anasında Çar karşıtlığı zirve noktasındadır.Edebiyatın yaşamdan kopuk olması zaten düşünülemez.Bu anlamda Suç ve Ceza aslında kendi kendimizin hem katili hem polisi hemde yargıcı olduğumuzu anlatan bir rus şaheseridir.Vicdanınız ve korkularınız sizi asla rahat bırakmaz nedeni ne olursa olsun suçtan uzak durun.Ülkemizde ki çeviri sıkıntıları nedeniyle kitap tam metin olarak çok az yayınevi tarafından basılabilmiş ve genelde gereksiz özetler ve kısaltmalarla servis edilmiştir.Belli bir yaşın romanı olarak görürüm her roman bana göre her yaşta okunmaz okunması gereken yaşlar 25 inden sonra diye düşünüyorum.İtirazlar olacağından nedenine gelince hayatta mesafe almadan tam olarak anlaşılamaz düşüncesindeyim.Romanın anti kahramanı Raskolnikof ta zaten üniversite öğrencisidir.Benim düşüncem katılmayan dostlar olabilir.Romanda aynı zaman da kapitalizm eleştirisi vardır.Sefalet çeken insanlar bir yanda diğer yanda yaşlı tefeci olarak ortaya konulan kapitalizm var.Verilmek istenen mesajlardan biride bir gün kapitalizm senin kafanada vura vura ortadan kaldırılacaksın.Görgü tanıklarıda aynı akıbete uğrayacak.Yazarın kastettiğinden yada anlatılmak istenenden fazlaca anlamda yüklenmiş olabilir ancak yazar ne yazarsa yazsın ne kastederse etsin bende uyandırdığı duygular ve bıraktığı izlenimler bu yönde.Yazar belkide sade bir roman olarak tasarlamıştır.Ben kitaplarını biraz etüd etmiş biri olarak bu düşüncede değilim.Selamlar.Bugünlerde yerli Raskoller hareket halinde büyükelçiye saldıracak kadar insanlıktan çıkmış vaziyetteler.