Daha ayın ilk günlerinden yine ve yeni mangalara abanmışlar. Bunları alanların çok büyük bölümü lise ve üniversite öğrencileri. Yani maaşı olmayan, harçlıkla, kyklarıyla satın alabilen gençler. Bu ekonomide bu kitleye dayanarak ne kadar bu iş devam edecek merak ediyorum cidden. Ya da ekonomi gayet iyi, ben fakirim. Bilemiyorum...
Daha ayın ilk günlerinden yine ve yeni mangalara abanmışlar. Bunları alanların çok büyük bölümü lise ve üniversite öğrencileri. Yani maaşı olmayan, harçlıkla, kyklarıyla satın alabilen gençler. Bu ekonomide bu kitleye dayanarak ne kadar bu iş devam edecek merak ediyorum cidden. Ya da ekonomi gayet iyi, ben fakirim. Bilemiyorum...
Daha bir saat önce market alışverişi yaptım, 10-12 kalem ürüne ödediğim para, 2014 yılında aylık market alışveriş rakamına eşit. 2022 aylık ortalama market maliyetim, 2014'ün an itibari ile 5 katı kadar. Geçen seneye göre ise 2,2 katı. Sağlık sigortam geçen seneye göre 3 kart arttı, sıfır hasara rağmen. Ocak ayında kızımın okul ücreti, kasko ve trafik sigortasının da kaç kart arttığını öğreneceğiz.
Elektrik ve gaz aylık ortalamalarımız geçen senenin 1,8 katı, evvelki seneye göre iki katından fazla artmış. Aylık internet aboneliğini yeniledim, 2 katından biraz fazla ödemeye başlayacağım aylık olarak. Olabilecek en ucuz telefon aboneliğini yeniledim, yine de eskisinin 1,5 katı.
Geçen sene ortalarına kadar, Afu hocamın listesinden istediğim bütün kitapları (her ay 10-20 adet) alabilmekte idim. Artık seçim yapmak zorundayım. Fiyatlarına göre ayda 8-10 tane en fazla alabiliyorum, düşmeye de devam edecek anlaşılan.
Yani artık hepimiz fakiriz. Üstelik bunları eşi ile birlikte çalışan, genelde ortalamanın üzerinde kazancı olan biri olarak yazıyorum.
Mangaların sayısındaki artış nedeni fiyatlara bakınca ortaya çıkıyor bence. Diğerlerine göre (grafik roman, Marvel/DC, Avrupa yapımları) daha uygun fiyatlar ile sunulabiliyor gördüğüm kadarıyla, demek ki maliyetleri de daha uygun. Firmaların, vatandaşın alım gücünün bu seviyede gerilediği bir piyasaya, mümkün olan en çekici fiyatlara sahip ürünleri sürmeye öncelik vermesi normal sanki.
Ve Sinem ve Psikoz Hikayeleri yeni kitaplar mı acaba, yoksa daha öncekilerin tekrar baskıları mı, bilen varsa bilgi verebilirler ise çok sevinirim.
lal kitaptan bir haber yok mu
Hafta sonuna kadar raflarda olur.
Ciltleme makinesinde sorun olmuş.
Aylıklar + Zagor KM 127 çıkacak
Tekrar baskı.
Aylara alt bölüm ayırıp tekrar baskılarıda göstermeyi düşünüyor musun ?
Tex, Zagor ve Martin Mystere dışındakileri koy çuvala vur duvara.
Ken Parker Özel Seri 19, Fire Force 2, Gantz 14, Seraph of the End 23 çıktı.