1963-70 Blackbow the Cheyenne (Eagle) (English) (V. de la Fuente-D. Lawrance-Frank Humphris-G. Alacreu) (Western)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,513
35,261
















331 MB, 385 pages


Blackbow the Cheyenne

İlk olarak Comet'te Strongbow ve Swift'te Blackbow olarak yayınlandı.

Strongbow, 1961'de Swift çizgi romanında Blackbow the Cheyenne olarak yeniden canlandırıldı ve 1963'te Eagle'a katıldı, bu yüzden Holmes teknik olarak onun yaratıcısı olmalı çünkü Blackbow'un maceralarının önemli bir bölümünü oluşturan tüm gizli kimlik fikri doğrudan erken Strongbow hikayelerinden alındı." (Her iki versiyonda da aynı gizli kimlik vardı, Dr. Jim Barnaby.) "İsim ve kabile değişikliğinin iki nedeni var. Cheyenne'ler Mohawk'lardan daha batıda bulunuyordu ve popüler iç savaş sonrası dönemde çok daha fazla yer aldılar. Ayrıca Strongbow popüler bir elma şarabı markası haline geldi, bu yüzden isim değiştirildi. Blackbow, Eagle'daki zamanının çoğunda Frank Humphris tarafından çizildi. Don Lawrence da Eagle Annual için birkaç çizgi roman çizdi. Eagle'daki maceraları Edward Cowan tarafından yazılmıştır.”

Sanatçılar: Victoer de la Fuente, Frank Humphris, Don Lawrenc

Frank Humphris, Gloucester'da sanat okuduktan sonra bir süre ressam ve illüstratör olarak çalıştı. II. Dünya Savaşı sırasında Savaş Ofisi'nde kartograftı. Humphris, 1952'de Jack Daniel ve Angus Scott'tan 'Riders of the Range' serisinin grafik görevlerini devraldı. Bu western serisi, 1940'ların sonlarında yayınlanan bir radyo oyununun komik uyarlamasıydı ve Eagle dergisinde yayınlandı. Humphris, seriyi 1962'ye kadar çizdi.

Üstatlar @gandor08 ve @büyük beyaz tarafından paylaşılan "Eagle" ile aynı olup, olmadığını dosya indirme sorunu yaşadığımdan maalesef kontrol edemedim.
 
Üst