19 Mayıs Bayramınız kutlu olsun...

bilgibilgi

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
154
577
Hepinizin 19 Mayis'i kutlu olsun... Hic birinizin cocugu ayni gunleri yasamasin.
 
Son düzenleme:

Geceyürüyen

Süper Üye
19 May 2010
578
2,109
Almanya
19_mayis_.jpg
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,145
20,800
19 mayıs gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun.sevgili atamızın
tüm dünya cocuklarına armağan ettiği bu bayramı tüm coşkumuzla kutluyoruz.
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,308
LÜLEBURGAZ
19 Mayıs 1919 Günü Yaktığın Özgürlük Ateşini, Dünyaya İspatladığın Büyük Türk Kimliğini ve Sevgili Ulu Önderim, Atatürk’üm, Seni Sonzuza Dek Yaşatacağız...
dalgalananbayrak.gif


btm3afk00xdwabye4.jpg


dalgalananbayrak.gif
dalgalananbayrak.gif
 

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,194
Far Far A Way
Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan ulusal bayramımızdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Hepimizin Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!
 

bilgibilgi

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
154
577
"İLK KURŞUN HATAYIN DÖRTYOL İLÇESİNE BAĞLI KARAKESE BELDESİNDE ATILDI

Yakın zamana kadar Milli Mücadele'de ''İlk Kurşun'un '' İzmir'in işgali sırasında Hasan Tahsin (Asıl adı Osman Nevres)'in Yunanlılara attığı kurşun,Milli Mücadele'nin İlk Kurşunu olarak biliniyordu. Son yıllarda yapılan araştırmalarda, Milli Mücadele'de düşmana karşı sıkılan ''İlk Kurşun'un,(İzmir'in 15 Mayıs 1919'daki Yunanlılara sıktığı ilk kurşundan 5 ay önce) Dörtyol'da 19 Aralık 1918'de Mehmet Çavuş (Mehmet KARA) tarafından atıldığı ortaya çıkmıştır..."


Olasi yanlis anlasilmalara karsi yukarida alintilamis oldugum bilgiyi paylasmak istedim arkadaslar. Bilindigi uzere Ulusal Kurtulus Savasi'miz bilinen adiyla Hasan Tahsin, gercek adiyla Osman Nevres olan kahraman tarafindan Yunan askerlerine sikilan kursunla baslamamistir. Ulusal Kurtulus Mucadelemiz cok daha once baslamistir.

Ulkemizin ilk isgal edilen yerlerinde halk orgutsuz olarak veya daha dogru bir tabirle kucuk ve gizli orgutlenmelerle direnise baslamisti bile. MUstafa Kemal Samsun'a cikarak bu parcali direnisi sisstematize etmis ve tek merkezden yonetim kurmustur. Zaman alan bu tek merkezlilik sonucu da vatanimiz ve halkimiz bagimsizligini kazanmistir.

Bu bilgi vesilesiyle tekrar tum ulusumuzun bayramini kutlar, bu topraklar ve bagimsizlik icin olen ve biz torunlarina ozgur bir dunyada yasama sansi veren sehit atalarimiza tesekkurlerimi, minnetlerimi sunarim...

Huzur icinde yatsinlar... Kurtardilar... Muhakkak ki koruyacagiz...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
20,011
84,733
Kasımpaşa
Dünyada Emperyalist güçlere karşı
bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı ilk gün olan
19 Mayıs'ı kutluyorum.
Bu günü bayram olarak kutlamamızı sağlayan
Önder Atatürk ve arkadaşlarını
minnet ve saygıyla anıyorum.
Benim gerçek kahramanlarım
Hasan Tahsinler ve Mehmet Çavuş'lardır.
Onlar hep yaşayacaklardandır.
İyi Bayramlar Türkiye.
 

bilgibilgi

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
154
577
insiyakimilli_hasantahsin.jpg

(1888 Selanik - 15 Mayıs 1919 İzmir)

Önce Mustafa Kemal'in de okuduğu Şemsi Efendi Okuluna gitti sonra Selanik Feyziye Mektebi'ni bitirdi. Ardından burslu olarak Paris Sorbonne Üniversitesi'nde siyasal bilimler öğrenimi gördü. İttihat Terakki Fırkası'na girdi ve Teşkilat-ı Mahsusa'da görev aldı. İstanbul'a döndükten sonra, Osmanlı Devleti aleyhine Balkanları karıştıran İngiliz istihbarat teşkilatı adına çalışan Buxton kardeşlerin bu faaliyetlerini önlemekle görevlendirildi. Buxton kardeşlere Bükreş'te bir tünelde suikast düzenleyen Osman Nevres 10 yıla mahkum edildi, 1916'da Romanya'dan kaçmayı başardı. Adını Hasan Tahsin olarak değiştirip 1918'de İzmir'e yerleşerek Osmanlı Sulh ve Selamet Cemiyeti'nin sözcülüğünü yapan Hukuk-ı Beşer gazetesini yayımlamaya başladı.

15 Mayıs 1919 saat 9 sularında Patris adlı bir Yunan gemisi Kordon'daki Klonarid Gazinosu'nun karşısındaki rıhtıma yanaştı ve Albay Saphiropolis komutasındaki Yunan tümeni ilk olarak karaya ayak bastı. Önce bir alay rıhtıma çıkarak düzene girdi. İlk tabur öncü olarak Kokaryalı yönüne yürüyüşe geçti. En önde Yunan sancaktarı teğmen, arkasında Yarbay Istavriyanopulos atı üzerinde ve hemen arkasında zafer marşları çalan bando ilerliyor, öncü tabur da onları izliyordu. O sırada Hasan Tahsin askeri otelin karşısındaki çınarın dibinde bekliyordu. Yunan alayının başı Kokaryalı tramvay durağı yakınlarına geldiğinde Hasan Tahsin birden yola fırladı ve o ilk kurşunu sıkarak Yunan bayraktarı teğmeni alnından vurarak öldürdü ve kurşunu bitene kadar da direndi. Panikleyen Efzun Alayı toplu bir saldırı olduğunu zannederek ilk başta dağıldıysa da, ardından ağır silahlarla ve savaş gemisinden karşı ateş açtı. Açılan karşı ateşle Hasan Tahsin 31 yaşındayken şehit oldu. Cenazesi efzun askerlerince defalarca süngülendi ve şehit edildiği yerde 3 gün kaldı.

Hasan Tahsin İzmir'e çıkan Yunan Efzun Alayı askerlerine tek başına ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan sembol isim oldu. Mezarının yeri bilinmemektedir.

(alintidir)

Huzur icinde yatsin. Yattigi yer baki kalsin...
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,414
26,980
İstanbul
19 Mayısı sadece "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak düşünmek ne büyük acı ve kayıp olur. 19 Mayıs bu ülkenin miladıdır , 19 Mayıs bu ülkenin direnişidir , 19 Mayıs bu ülkenin sadece geçmişi değil , bu ülkenin karakteridir. Kutlu olsun.
 

fenerbahce_100

Süper Üye
26 Mar 2009
1,838
1,018
İçinde 19 Mayıs 1919'un ruhunu taşıyan herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik bayramı kutlu olsun
 
Üst