Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
18 Mart Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
www.youtube.com/watch?v=a9DK487o9w4
1299 - Kutsal Roma İmparatoru II. Friedrich kendini Kudüs Kralı ilan etti.
1915 - Çanakkale Deniz Harekâtı: Birleşik Donanma Çanakkale Boğazı'nda ağır hasar gördü ve geri çekildi.
1920 - Osmanlı Meclis-i Mebusanı İstanbul'un işgali üzerine son toplantısını yaptı ve çalışmalarına ara verme kararı aldı.
1956 - Fransa, Cezayir'e asker çıkarmaya başladı.
1962 - Cezayir Bağımsızlık Savaşı: Fransa Cezayirli direnişçilerle anlaşmaya vardı.
1979 - İran ordu güçleri, Doğu Irak’ın Sıne kentini bombaladı. Bombardımanda
400’den fazla sivil hayatını katbetti.
1985 - Bankaların televizyonda reklam yapma yasağı kaldırıldı.
2000 - Suriye ve Türkiye'de yaşayan ve akraba olan 573 aile iki ülkenin anlaşması sonucu sınırı geçerek bayramlaştılar.
2005 - New York'taki bir camiide, Cuma namazını ilk defa bir kadın kıldırdı. 1426 yıllık İslami geleneklere göre bu bir ilk.
Rus kozmonot "Aleksey Leonov"un uzay aracı "Voskhod II"den dışarı çıkarak uzayda yaptığı ilk yürüyüş 20 Mart 1965 tarihli Sovyet "Pravda" gazetesinin ön sayfası ve 26 Mart 1965 tarihli Amerikan "Time" dergisinin ön kapağında. Pravda'da yer alan diğer fotoğraf uzay aracında kalan diğer kozmonot "Pavel İvanoviç Belyayev"e ait.
Her 18 Mart'ta yaptığım gibi bir "Çanakkale Savaşı fotoğrafı" sunarak tarihimizin o şanlı sayfasının anılarımızda canlı tutulmasına katkıda bulunmak istedim. Bu vesile ile basınımızın son yıllardaki özensizliğine de bir vurgu yapayım dedim. Buradaki örnek internet medyasından, dün yayınlanmış, yani 18 Mart 2017'de. Eskiye kıyasla ellerinde devasa elektronik arşivler, bilgisayarlar ve internet gibi çok büyük imkânlar olmasına rağmen bu özensiz tutumu anlayamıyorum. Fotoğrafın ilk kez yayımlandığından bahsetmişler. Halbuki bu fotoğraf Atlas Tarih dergisi Çanakkale Savaşları özel ekinde Mart 2011'de yayımlanmıştı. Ben de bu fotoğrafı birkaç yıl önce sunduğumu sanıyordum. Dünden beri arıyorum, bulamadım. Benzeri başka fotoğraflar sunmuşum, ama bunu bulamadım.
Esat Paşa ve Komutanlar Parçalanan Bir Topun Önünde