17 Kasım Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,132
77,349
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=HO0svGjVEP8
tuyetreyw37645326_90.jpg

0_02tryrewytbvcnb43_13.jpg

0_02tryrewytbvcnb43_14.jpg

100_agorrte45r_kl_73.jpg

101_agorrte45r_kl_73.jpg

102_agorrte45r_kl_73.jpg

Son düzenleme:

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
21,301
Jeff Buckley'nin harika sesi varmış. Konserlerinde genç kızlar çığlıklar atarak ağlıyordur kesin.

Önceki Gün tuşu da iyimiş, sevgili Scanfan

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

1917'de bugün Fransız heykeltıraş "Auguste Rodin" ölmüş (bak. Arıkan günlüğü). "Düşünen Adam" (Le Penseur) adlı heykeli çok meşhurdur. 1904 yılında tamamlanan bu büyük boy bronz heykelin orijinali Paris "Rodin Müzesi"nde bulunuyor ama dünyanın dört bir köşesinde heykelin çok sayıda kopyası bulunmaktadır. Felsefi düşünceyi temsil eden bir sembol haline gelen "Düşünen Adam" heykelinin bir kopyası da İstanbul'da "Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"nin bahçesinde bulunmaktadır. Ancak bu kopyayı hastanede yatan hastalar yapmıştır.
Rodin_bak_rk_y.jpg

Rodin_bak_rk_y2.jpg

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,204
İstanbul
Gerçekten de "İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi" bahçesinde bulunan "Düşünen Adam" heykelinin hastalar tarafından yapıldığını bilmiyordum...
Bugünün ilginç bilgisi bu oldu benim için...
Sağolasın Scanfan dost...

Yazayım yazayım diyordum, kısmet bugüneymiş...
Bu sayfada 'tefrika' resimli roman yayınlanmasına bayılıyorum doğrusu...
Eskiden gazetelerden takip ettiğim, kimilerini de kesip biriktirdiğim tefrikaları; dolayısıyla da o günleri hatırlatıyor bana...
Üstelik bizim tefrikamız oldukça kalburüstü bir çalışma...
Bana biriktirip kitap edinme nostaljisini yaşattığın için ve tabii ki bu güzel sayfayı sevgili Scanfan'la birlikte bıkıp usanmadan her sabah bizlere sunduğun için sana da kocaman bir teşekkür sevgili Yeryüzü...

İyi ki varsınız...
.
.

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
21,301
Amerika'daki ''Özgürlük Abidesi''nden sonra en çok tanınan ''Düşünen Adam'' heykelinin bizdeki hikayesi güzelmiş.Teşekkürler sevgili Scanfan