16 Haziran Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,233
54,286
Kendi Koltuğunda
Yürüsün günler hayırlısıyla ömür geçiyor sevgili doktorum seneler ay oldu aylar gün oldu saatler dakika olan şu günlerimizde Allah sağlık sıhhet versin hepimize herkese günaydın arkadaşlar.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,903

ARIKAN_M_MTAZ_TB_Haz_16.jpg

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,133
77,383
hiçbiryerde :)
"Vakayi Hayriye"! İhsan Oktay Anar'ın bir kitabında da geçiyordu...

KURMACA YERLER

Geçen gün muhabbeti olmuştu aramızda. Çizgi romanlardaki hayali kentlerle ilgili.
Şimdi "Edebiyattan Pek Anlamam" kitabına bakalım :

368839_2.jpg

Kaç tanesini biliyorsunuz dostlar?

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,903

"Zeplin" temalı ilginç bir pul serisi. 1933 yılına ait. Bizi biraz ilgilendiren bir yanı da var. Pullar "İtalyan-Ege Adaları"nda bastırtılmış. Daha önce Türkiye'ye ait olan Ege'deki "On İki Ada", 1912 yılında Trablusgarp Savaşı sırasında İtalya tarafından işgal edilmişti. Yapılan Uşi antlaşmasıyla Osmanlı İmparatorluğuna verilecekti. Ama bu yapılmadı. Daha sonra adalar Sevr antlaşmasıyla İtalya'ya verildi. Lozan'da durum değişmedi. 2. Dünya Savaşı'ndan İtalya mağlup çıkınca, 1947'de adalar Yunanistan'a geçti. İşte bu hava postası pulları 1933 yılında, adalar henüz İtalya'nın elindeyken bastırtılmış. Şimdi mevcut olmayan bir yönetim tarafından bastırtıldıkları için de oldukça değerli pullarmış (Tıpkı Hatay Devleti pulları gibi).

Pulların "Gemiden Petrol Alan Zeplin" haberiyle bir ilgisi yok, ama Zeplinler her zaman benim ilgimi çekmiştir. Arıkan'ın Zeplin çizimi bana bu pul olayını çağrıştırdı. Bu iki fotoğrafa bakarak sayfalarca kompozisyon yazılabilir, saatlerce konuşulabilir: gelişmişlik, gelişmemişlikten tut, savaş neden kaybedildi'ye gel, oradan eğitimin önemine kadar neler konuşulmaz ki? (Biz İtalya'ya kaybediyoruz, İtalya da Müttefikler'e...Kıbrıs daha da beleşe gitti!)

Zeplin_Pullar_Ege.jpg