Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
14 Aralık Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
"Otobüs" filmi 1970'lerin en çok ses getiren filmiydi. "Milliyet Sanat Dergisi" 19 Aralık 1977 tarihli sayısında bir soruşturma yapmış, önemli yazarların ve film eleştirmenlerinin film hakkındaki görüşlerini almıştı. Bunların çoğu film hakkında olumlu görüş belirtirken, "Aziz Nesin" herkesi ters köşeye yatırmış ve filmi kıyasıya eleştirmişti. Yazı aşağıda.
Otobüs filmi tamamen Türkleri aşağılamaya yönelik bir filmdir. Seyrettiğim zaman, Aziz Nesin'in kaleme almış olduğu birçok olumsuz duyguları hissettim... Bu kadar çok uluslararası ödül alması da, bu özelliğinden dolayıdır. Biliyorsunuz milletimizi eleştiren, küçük düşüren her görüş, yurt dışında inanılmaz prim yapıyor (Nobel ödülü benzeri)... Batının tarihsel kuyruk acısı her daim, karşımıza insafsız yergilerle çıkıyor...
Harika paylaşımlarınız için, teşekkürler sevgili Yeryüzü ve sevgili Scanfan...
Nostradamus da ilginç bir bilgi, bugün bile kehanetleri konuşuluyor.
Otobüs filmini duymamıştım, tabi eleştirileride okumadım ama Vatanımızı ve ırkımızı kötü, kaka, öcü göstermeye her daim devam edeceklerdir. Her daim içlerindeki TÜRK korkusu sönmeyecektir.
Şimdilerde beyin yıkama veya algılama ile örf ve adetlerimizden hızla uzaklaştırılma işleri tamda kıvamında yürüyor, hemde bizler hiç anlayamadan.