Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
13 Eylül Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
Tekrar anımsattığınız için teşekkürler sevgili "yeryüzü". Bir-iki yıl önce ÇD'nda "Yma Sumac"la ilgili birkaç satır karalamıştım (şurada). O yazıda 1954 tarihli "Gopher Mambo"nun "Öztürk Serengil"in 1980'lerde TRT televizyonunda yaptığı "Gülünüz Güldürünüz" komedi programının da jenerik müziği olduğundan filan bahsetmiştim. Ne yazık ki "Öztürk Serengil"in videosu Youtube'dan kaldırılmış, benzerini de bulamadım.
Emilio Salgari'nin yazmış olduğu romanın uyarlama olmakla birlikte, Sandokan'ın 19. yüzyılda Borneo'da gerçekten yaşamış ve özgürlük savaşı vermiş olan tarihsel bir kişilik olduğu, Malayoloji Doktoru olan bayan Bianca Gerlich tarafından yıllarca araştırılıp tespit edilmiştir; hatta doktora çalışması da işbu tarihi Sandokan ve onun silah arkadaşı Şerif Osman hakkındadır. Ayrıntılı bilgi için kendi sayfası (sayfanın adı da romanda Sandokan'ın sığındıgı gizli adanın adından esinlenmiştir):
ayrıca Sandokan konusu, İtalya ve Danimarka'da çizilen ve daha çok ALmanya'da satılan Disney hikayeleri içeren ve içlerinde sıklıkla dünya tarihine ve dünya edebiyatına atıflarda bulunulan cep kitabı boyu 252 sayfalık LTBler'de de iki defa işlenmiştir, "Sandodan" ve "Sandonald" olarak.
Verdiğiniz bilgiler çok doyurucu ve ufuk açıcı oluyor, sevgili "Lichtenberg". Daha önce nerelerdeydiniz, diyeceğim ama, eski bir üyeymişsiniz, katkılarınızı yeni yeni yoğunlaştırıyorsunuz demek ki. Ama iyi ki de varsınız. Böyle komprime ama etkili, yararlı bilgiler insanı yeni şeyler okuyup, araştırmaya teşvik ediyor. Kuşkusuz ÇD'nı da zenginleştiriyor. Lütfen devam edin.
Not: Bu sabah Sandokan'la ilgili bir "film afişi" ve "kitap kapağı"nı, asıl yerinin orası olduğunu düşündüğüm için, "Nadir Film Afişleri" konusunun altına eklemiştim.