yeryüzü
Yönetici
Son düzenleme:
Türkiye 1993'te internete bağlandı ama o bağlantı "dial-up" bir bağlantıydı. Asıl ADSL bağlantı 2001'de başlayacaktır. "Dial-up" bağlantı 56K hızındaydı ve bir MP3 müzik parçası indirmek bile saatler alabilirdi, bu arada çevirmeli bir bağlantı olduğu için habire telefonla konuşuyormuş gibi faturaya yazardı. Bağlantı sağlamak bile bir dertti, "el sıkışma" tabir edilen bağlantı sağlanana kadar bilgisayar modeminden gelen sesler aşağıdaki gibiydi, mutlaka hatırlayacaksınız (Bu bilgisayar içine takılan modem kartlarının bir iyi tarafı vardı, bilgisayar üzerinden hat çevirebiliyorduk, ev/işyeri telefonunu çok verimli kullanabiliyordum o zamanlar. Şimdiki ADSL modemlerde bunu yapamıyoruz).
Bir not: Devamındaki "The Internet As It Was In 1996" başlıklı videodan da anlaşılacağı gibi 1996 yılında ABD'de de hâlâ dial-up bağlantı kullanılıyormuş.
dial-up bağlantı sesi
Aşağıdaki video bir VHS kasetten aktarılmış, internetin nasıl kullanılacağına dair bir eğitim videosuymuş. 1996 yılında ABD'de internetin nasıl işlediğine dair bir fikir verecektir. Hızını bilmiyorum, ama o tarihteki bizim internet bağlantısından farkı yok gibime geldi.
1996'da İnternet (ABD'de)