Türkiye siyasi tarihinde önemli bir yer tutan bu üzücü olay gerçekleştiğinde, henüz 7,5 yaşlarında bir çocuk olduğumdan, dönemle ilgili aklıma pek yaşadığım bir şeyler gelmiyor. Dolayısıyla benim hatırladıklarım; askerlerin yönetimi ele alarak siyasilerin yasaklanması, Org. Kenan Evren'in mitingler düzenleyerek sık sık televizyona çıkması (meğersem 1982 Anayasasının onaylanması için oy istiyormuş), sokağa çıkma yasağı, sokaklarda askeri araçların gezmesi, çoğu dükkanda Kenan Evren resminin asılı olması, Bülent Ulusu'nun başbakan olması sayılabilir..
Tabi ki benim anlattıklarım, o dönemlerde yaşamış ufak bir çocuğun gördükleridir. Keşke her şey benim o yıllarda gördüklerim kadar basit olsaymış. Zira; 12 Eylül askeri darbecileri, Türkiye'nin okuyup yazan ve düşünen aydın kesimleri üzerinde büyük baskı kurmuş. Pek çok masum kişi fişlenmiş, tutuklanmış, sürülmüş, işkenceye tabi tutulmuş, idam edilmiş, siyaseten tehlikeli görüldükleri için işlerinden çıkarılmış. Bunların yanı sıra ülke ekonomisi de dibe vurarak, vatandaş enflasyon canavarına yem olmuştur..
Son düzenleme: