Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
11 Nisan Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
11 Nisan Şanlı Urfa'da kurtuluş günü olarak kutlanır.
Dile kolay. "Bir Şehir Dünyanın en güçlü devleti olan Fransayı yenmiştir." o tarihte. Bu dünya tarihine geçecek bir olaydır.
....................................
Yakınlarda Irak'ı bombalamaya giden ABD uçaklarından birinden köylülerin tarlalarına bir patlamamış bir bombardıman füzesi düşürür. Onu almaya gelen Amerikalıların araçlarına köylüler yumurta evet , evet sadece yumurta atarlar.
Bilin bakalım ne olur ...???
Devlet ve onun mahkemeleri yumurta atan köylüleri yargılar!!!!?????...
Yoruma gelince ..... Yorumsuz ....... Yoruma gerek var mı ? .....
Sevgili üstadım böyle katkılarda zenginleşir günlüğümüz,
ben sadece takvimi ve günlük ile
beraber müzik ve edebiyattan kişilerin doğum
ve ölüm günlerini hatırlatıyorum, bir de bana ilginç gelen bir
çizgi roman bölümünü ekliyorum,
insanlar merak eder bakar diye, farklı anılar
kişilikler güzelleştirir bizi Teşekkürler sevgili dedo 11
Dilimizde “Pehlivan tefrikası gibi” deyimi vardır, sonu gelmeyecekmiş gibi süregelen, sonunda ne olacağı merak konusu olan ve devamlı olarak sonraki bir zamana ertelenen olayları anlatmak için kullanılır. Bu deyim, gazetelerde ata sporu yağlı güreşleri hikâye ederek okuyuculara aktaran bazı yazarlar sayesinde dilimize girmiş. Bu popüler sporun tarihi şahsiyetlerinin geçmişte yaptıkları müsabakaları ve gelişen yan olaylar birtakım gazetelerde günlük tefrikalar halinde yayımlanırdı. Yağlı güreşlerin “Arkası Yarın kuşağı" da denebilen bu tefrikalarda güreşçinin rakibini tuşa getirmesi bazen aylar sürerdi! Bu "pehlivan tefrikaları"nın en ünlü yazarı kuşkusuz "Murat Sertoğlu"'ydu (1911-1989). Aynı zamanda bir gazeteci ve romancı olan Sertoğlu'nun, dönemin önemli gazetelerinin birkaçında birden bu tefrikalarının çıktığı olurdu. Bu gazetelerin başında Tercüman ve Hürriyet geliyordu, diğerleri de bunları yayımlamak için birbirleriyle yarışırlardı, zira bu tefrikalar sayesinde gazetelerin tirajlarında gözle görülür artışlar oluyordu. Eşref Şefik de Murat Sertoğlu'nun gazetelerde yaptığını radyoda yapıyordu. Ahali, Çakırcalı Mehmet Efe, Atçalı Kel Mehmet, Kurtdereli Koca Yusuf gibi pehlivanların öykülerini Murat Sertoğlu'dan öğrendi, zira kurgu gibi görünse de yazdıkları araştırmalara dayanıyordu. Birçok dil bilen Sertoğlu'nun yazdıkları hem yaşayan eski pehlivanlardan dinlediklerine hem de başta saray ruznameleri (günlükler) olmak üzere kütüphanelerde yaptığı ayrıntılı araştırmalara dayanmaktaydı. Zaten bunlara dayanan 200 kadar roman ve araştırma kitabı da yazmıştı.