Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Zehirli İğne" ve "Benzeyiş Yüzünden" adlı hikayeleri kaleme alan O. Akbal, Oktay Akbal olabilir mi?
Öykü ağırlıklı, yetişkinler için hazırlanmış bu serinin tv-internet olmayan, radyonun emeklediği dönemde ciddi takipçisi vardı sanırım, rahmetli babam sayesinde bende 1940 larda yayınlanan çeşitli 1001 roman serilerinden birkaçını görmüştüm ama yazı ağırlıklı olmaları nedeniyle bir "Karaoğlan" kadar ilgimi çekmemişlerdi, çocukken.
Derginin basım tarihi (1943) düşünüldüğünde balonlamanın kalitesi nedeniyle bu işe kimler katkıda bulunmuşsa tebrik ediyorum. Tek çizgi roman olan Radyolu Polisler'de kullanılan dil için de şunu söylemek lazım: daha sonraki dönemlerde, 50'li 60'lı yıllarda basılan çizgi romanlarda kullanılan dilin bugün kullandığımıza çok daha uzak olduğu örnekler gördüm.
Zafer hocamın üretkenliği için söylenecek pek fazla şey yok: o yıllardır istikrarını hiç bozmadan, büyük bir tevazu içerisinde sayısız çizgi romanı arşivimize kazandırmaya devam ediyor.