scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,993
100 Soru-100 Cevapla TV-Video ve Bakımı
Tan Gazetesi Teknik Okulu - Tan'ın Meslek Kitapları
Tan Gazetesi'nin eki, 1980'ler
20 sayfa CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Meşhur Tan gazetesinin bir zamanlar verdiği eklerden biri. Kitapçıkta tarih yok, ama 1980'lerin sonunda verilmiş olduğunu tahmin ediyorum. Kapakta "Tan'ın Meslek Kitapları" ve "Tan Teknik Okulu" ibaresi var. 1980'lerde yeni başlayan renkli televizyon yayınları ve onun rüzgârıyla yaygınlaşan Video kullanımı sırasında verilmiş. O yıllarda bu tür kitaplar ve dergiler oldukça merak uyandırıyordu. Tan Gazetesi malum, 1980'lerin başlarında çıkmaya başlayan ve asparagas haberler yapan bir bulvar gazetesiydi. Erotik renkli fotoğraflarla süslenmiş bu asparagas haberler mutlaka cinsel çağrışımlar içerirdi ve bu yüzden tirajı zaman zaman bir milyonu da aşmıştı. Cinselliğin halâ baskı altında olduğu bir dönemde bu çok doğaldı ve 12 Eylül darbesi sonrasında büyük bir kitleyi apolitize etmede oldukça yararlı araçlardan biri olduğu için belki de baştakilerden destek bile görüyordu. Gazetenin gayrıresmi sloganı "sol elle okunabilen tek gazete (!)"idi-yorumu size bırakıyorum.
Gelelim bu eke. Yukarıdaki açıklamanın ışığında "Tan Gazetesi" ile "Teknik okul" ve "Meslek kitapları" kavramlarının bir arada sarfedilmesi bir tür "oksimoron"(*) oluşturuyor gibi olsa da, gazetenin bu tür bir çaba içerisine girmesi de ilginç geldi bana. 30 yıl öncesinin gözde teknolojilerine bir göz atma fırsatı oluşturacağını düşündüğüm bu eki sizlerle paylaşmak istedim.
(*)oksimoron: Birbiriyle çelişen iki zıt anlamlı kelimenin bir arada kullanılması (TDK)
Son düzenleme: