1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’mız kutlu olsun

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,015
20,889
Gaziantep
1 Mayıs. İşçi sınıfının (Tüm emekçilerin) Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü. Ülkemizin geleceğine ışık tutsun.

imgdsd.jpg

Tüm İktisatçılar Birliği 1974 yılında Ankara'da kuruldu.TİB'in resimli işçi dizisi belirli bir sorunu bir öykü etrafında karikatür ve resim desteğiyle basit düzeyde anlatma çabasıydı.
TİB'in yayınladığı 13 işçi eğitim broşürünün 11'i Yıldırım Koç tarafından yazıldı.Çok ucuza satılan bu broşürler 1975-80 döneminde birçok kez yeniden basıldı.Herbirinin onbinlerce nüshası yaygın bir biçimde dağıtıldı.
TİB'in resimli işçi eğitim dizisinin 1.si Yıldırım Koç tarafından yazılıp,Selçuk Demirel tarafından resimlenen PAHALILIK idi.

1 Mayıs 1977'de düşenlerin anısına...

Moderatör tarafında düzenlendi:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
59
144
denizci
Bir zamanlar yasaktı ve yılmadık; bu hakkı aldık.

Tüm emekçilerimizin; 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.

Her gecenin bir şafağı vardır, bu bayram bizimdir.

13352744991.jpg

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,240
İstanbul
İnsan onuruna yakışan, daha adaletli, daha özgür bir dünyada yaşayabilmek için mücadele eden tüm dünya emekçilerinin mücadele günü kutlu olsun.

Yaşasın Adalet!
Yaşasın Özgürlük!
Yaşasın 1 Mayıs!

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,721
36,416
İstanbul
Alın teri döküp, karşılığını uygar ülkeler düzeyinde asla alamayan tüm insanlarımızı, bu özel günlerinde; 1 mayıs’ta, bir ideolojik ilke gereği değil, tamamen hak ettikleri için saygıyla selamlıyor ve bayramlarını kutluyorum.

Son düzenleme:

nstegk1999

Yeni Üye
31 Ocak 2011
84
468
1026863341937528594473547865730472052157n.jpg

Bugün #1Mayıs! Yani 1886 yılında Amerika'da işçilerin günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktığı günün yıldönümü... Yani İşçi Bayramı! Kutlu olsun!

Sabahın erken saatleri itibariyle ve gün boyunca tüm dünya ve Türkiye'de çeşitli etkinliklerle sözde bayram sözde kutlanacak. Türkiye'de 2009 yılından beri resmi olarak bayram ve 1 Mayıs günü resmi tatil ilan edildi. Bugün de öyle olacak.

Günlük yaşamda "işçi" denilince akla ilk gelen o profildeki ve yukarıda bulunan resimdeki işçiler ne olacak? Sanayi işçileri, fabrika işçileri, tarım işçileri, inşaat işçileri vs. Asgari ücretle aile geçindirmeye çalışan, hatta asgari ücret bile alamayan ve emek olarakta geri kalan herkesten daha çok bedenen emek sarfeden işçiler...

1 Mayıs İşçi Bayramı deyince de işçilere has tatilin olduğu, ikramiyelerin verildiği, zamların yapıldığı, asgari ücretin ideal Türkiye ekonomisine, Türk Devleti'ne ve Türk Milleti'ne yakışır bir miktara getirildiği, kutlama alanlarında slogan birkaç cümleyi ağzına sakız eden gamsız üç-beş sendikacı, ve politikacıdan ziyade gerçek işçilerin, mutlu bir şekilde bayram havasında kutladığı bir gün tasviri uyanıyor insanın gözünde...

Hayallerdeki bir 1 Mayıs İşçi Bayramı dileğiyle...

12 Şub 2010
15,006
545,755
Tüm emekçilerin bayramı kutlu olsun

Bayram olmasına rağmen, işçilerini çalıştıran o kadar işyeri var ki, bayram sözde kalıyor

1 Mayıs bayram olarak kutlansın
Ama işçilerin sorunlarının gerçekten tartışılması gereken bir başka gün de belirlensin
Yakın zamanda beni isyan ettiren o kadar çok işçi sorununa tanık oldum ki, bunlara değinmek isterdim
Ama bunların yeri başka platformlar, burada çizgi roman keyfime bakmaya kararlıyım.
Kutlu olsun.

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,513
13,668
iskenderun-Hatay
Bütün çalışanların Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun, tabii en başta yıllarca çalışıp bir kenara atılan emeklilerimizin içler acısı durumu düzeltilsin..

Son düzenleme: