Zembla Tam Macera Listesi-Kutsal Antilop

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Antilopun kutsalı olurmuymuş gibi agzınızı yüzünüzü çarpıttıgınızı görür gibiyim; Bence olur , nasıl mı olurmus ögrenmenin tek yolu var :Ğ

napcan okucan mecburrrrrrr

file

file

Moderatör tarafında düzenlendi:

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,891
Mecbur indirdik , okuyacağız.
Ne menem antilopmuş görelim.
Sevgili dostum , teşekkür ederim.
Elinize sağlık.

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Merhaba, elinize emeğinize sağlık. Ben de Zembla biriktiricisi olarak çok faydalanıyorum paylaşımlarınızdan. Yalnız Kutsal Antilop macerası 288. orjinal sayı değil de 150. orjinal sayı "L'antilope sacrée" olabilir mi acaba? 288 bence "Le massacre des antilopes" Türkiye'de "Hayvan Kırımı" diye yayınlanan macera olabilir.

Saygılar

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Merhaba, elinize emeğinize sağlık. Ben de Zembla biriktiricisi olarak çok faydalanıyorum paylaşımlarınızdan. Yalnız Kutsal Antilop macerası 288. orjinal sayı değil de 150. orjinal sayı "L'antilope sacrée" olabilir mi acaba? 288 bence "Le massacre des antilopes" Türkiye'de "Hayvan Kırımı" diye yayınlanan macera olabilir.

Saygılar

Aynen öyle kapakları karıştırmışım, Dikkatin için çok teşekkürler hemen düzeltiyorum, ama bu arada küçük bir hata yaptın :Ğ:Ğ:Ğ:Ğ bende bu işe bulaştırmak için gönüllü arıyordum , henüz yerine yerleştiremediğim 95 macera var, bayram sonrası yerleştiremedigim ne kadar macera varsa senden yardım isteyeceğim haberin olsun dostum :cool::cool:,
saglıcakla;

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Valla bayramda evdeyim. Eğer şimdi gönderirseniz macera listesini bayramda memnuniyetle bakarım. Sonrası bir sürü iş seyahati var. Zor olabilir.

Selamlar

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Valla bayramda evdeyim. Eğer şimdi gönderirseniz macera listesini bayramda memnuniyetle bakarım. Sonrası bir sürü iş seyahati var. Zor olabilir.

Selamlar
dostum özel mesajın kapalı oldugundan mesajımı buradan gönderebiliyorum, şimdiden teşekkürler

Dostum , liste aşagıda bir kısmını daha yerleştirdim , şu an aşagıdaki listede olan fakat yerini belirledigim 5 ,6 tane daha var ama birde orjinalinden bakıp kesin emin olduktan sonra yerleştireceğim, ama zannedersem listede olan bir kısım macera da daha sonra special zembla da yayınlanmış gibi orjinal listede yok sanki( Zemblanın gençligi gibi), her neyse çok detaya girebilirim ama daha fazla laf kalabalıgı yapmayayım sonuçta öksüzler aşagıda :d:d yardım edebilirsen musmutlu olurum

saglıcakla

01 Acıklı olay
22 Bambar'ın Hayaleti
23 bataklıkların hayaleti
28 bilinçleri çalan adam
33 bombanın hayaleti
36 büyü
45 Büyülü pınar
46 can düşmanları
51 çılgınlık yılanı
52 çiftlikte cinayet
54 değişenler
59 dirilten ölüm
62 Elmas peşinde
71 gizli hazine
73 golan şeytanı
76 goriller kenti
88 hırslı bir adam
92 İğrenç ticaret
93 ihtiras hırsı
98 japon sikkesi
99 japon silahşörü
105 kan düşmanları
107 kara humma
109 kara koyun hayaleti
113 karanlık içinde
116 Kartallara karşı
121 kaybolan kraliçe
124 kelebek avcısı
125 kesik kulak
131 korku gecesi
132 korkunç deney
133 korkunç kahinlik
135 kötülük ağacı
136 kötülük cini
142 kurtarma
150 malinda'nın mirası
151 malon kalesinin lanetleri
162 nayem'in avı
164 ormanda alarm
168 ormanlar kralı
171 ölüm çukuru
172 ölüm girdabı
173 ölüm kırlangıcı
175 ölüm mangası
177 petrol hırsı
183 rasmus'un kayboluşu
185 romalılar vadisi
190 savaş tutsağı
191 silah kaçakçıları
195 şampiyon zıpzıp
196 şantaj
198 şeytanın ülkesi
203 tapan silahşörü
204 tragar misyonu
209 tehlikeli yarış
210 tel örgü
218 Uçan balon
222 uzay harakatı
223 vaha için savaş
226 vamanislerin tanrısı
229 vatsa'nın şeytanları
237 yırtıcı ibiş
238 yunusların esrarı
239 yüzler çetesi
240 zebla'ya tel örgü
241 zehirli ok
245 zembla'nın çılgınlığı
247 zembla'nın düğünü
248 zembla'nın Gençligi
251 zembla'yı öldüreceğim
253 zulüm

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Macera listesi eşleştirme

Merhaba

excel olarak ekleyemedim o nedenle zipledim. Umarım işe yarar.

İyi bayramlar.

Ekli dosyalar

• ÇD_Zembla.zip
    11.2 KB · Görüntü: 14

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Merhaba

excel olarak ekleyemedim o nedenle zipledim. Umarım işe yarar.

İyi bayramlar.

Çok teşekkür ederim daha incelemedim ama işe yarayacagına eminim , special Zembla listesine de bulasınca bayagı bunalmıştım, bana ilaç gibi bir bayram hediyesi gönderdin ,tekrar ellerine saglık

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Merhaba

listedeki bazı isimler garibime gitti. Anladığım kadarı ile farklı kaynaklardan bir araya getirdin. Yani bu maceraların yer aldığı Türkçe sayıların hepsi elinde yok. Bu nedenle yazım hataları olmuş olabilir diye düşünüyorum. Örneğin "Tapan Silahşörü" diye bir macera var , acaba "Japon Silahşörü" yazacakken yanlış mı yazıldI? Excel içinde bu notları da yazdım.

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Merhaba

listedeki bazı isimler garibime gitti. Anladığım kadarı ile farklı kaynaklardan bir araya getirdin. Yani bu maceraların yer aldığı Türkçe sayıların hepsi elinde yok. Bu nedenle yazım hataları olmuş olabilir diye düşünüyorum. Örneğin "Tapan Silahşörü" diye bir macera var , acaba "Japon Silahşörü" yazacakken yanlış mı yazıldI? Excel içinde bu notları da yazdım.

Aynen öyle sevgili dostum , ilk yaptıgım listeden de 4 adet macerayı böyle eledim (Varyete temsili-varyete gösterisi gibi- aynı macera), Bombanın hayaleti,bambarın hayaleti çok benzer isimler, hatta japon sikkesininde japon silahşörüyle aynı macera oldugunu düşünüyorum orjinalindeki cent kelimesini para( sikke) olarak yazıldıgını düşünüyorum ama senin gönderdigin listede çok daha fazlaları var , kesinleştirdikçe listeden eleyeceğim , müthiş bir destek oldu tekrar teşekkür ederim

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Bu arada "büyülü pınar" adlı macera İlhami Alpagut 232 nolu fasikülde yer alan Tiki dolgu macerasının adıdır. Bu sayıda orjinalleri temin edemediklerini söyleyerek Zembla macerası basılmamıştır.

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Bu arada "büyülü pınar" adlı macera İlhami Alpagut 232 nolu fasikülde yer alan Tiki dolgu macerasının adıdır. Bu sayıda orjinalleri temin edemediklerini söyleyerek Zembla macerası basılmamıştır.

Can amcadan bir gol daha geldi ...şimdi onlar düşünsün hahahaha
bu arada zannedersem iradeleri çalan adam ile bilinçleri çalan adam aynı macera :p

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Bu arada iki macera daha buldum:

238 yunusların esrarı* orj.42 (L'homme des abîmes)
125 kesik kulak orj. SP009 (Le colosse de Singa Binda)

can amca

Onursal Üye
19 Haz 2016
115
934
İstanbul
Dostum, bu arada sen de şu ana kadar tamamladıklarını benimle özelden paylaşabilirsen çapraz kontrol yapmış oluruz. Ama özel mesajı nasıl açacağımı bilemiyorum.

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
30,655
Mersin
Dostum, bu arada sen de şu ana kadar tamamladıklarını benimle özelden paylaşabilirsen çapraz kontrol yapmış oluruz. Ama özel mesajı nasıl açacağımı bilemiyorum.

profiliniz diye bir seçenek var ,hemencecik zagor resminin altında, sol tarafta sutunda görünen
kontrol paneliniz/ ayarlar ve özellikler/ayarları değiştir den girip eMail & Özel Mesajlar ana başlıgı altında e-mail ayarlarında kutucuklar var: Diğer Üyelerden E-Mail almak istiyorsanız bu seçeneği aktif edin. Eğer arkadaşınızdan her bir isteği için bir e-postayı almak istemezseniz siz bu seçmeyi etkisiz kılabilirsiniz. kutucuklarını işaretleyip en altta değişiklikleri kaydet var,

sonra bana mesaj yollayabilirsen bende sana listeyi göndereyim

şimdiden teşekkürler;

Son düzenleme: