garfield67
Onursal Üye
- 19 Mar 2016
- 1,825
- 9,015
Zagor Tam Macera Listesi
(Lal Klasik Seri ve Yeni Zagor Numaralandırması)
Zagor ile ilgi yapılmış en kapsamlı liste Serüven Dergisi eki olarak 2 parça haline verilmişti. Aşağıdaki liste bu iki dergi içindeki listelerin bir araya getirilmiş halidir.
Orhan BERENT tarafından hazırlanmış bu listeyi daha da geliştirerek ve devam ettirerek forumdaki yerini korumasını dilerim. Çizgi roman sever dostlara çok ışık tutacağı kanaatindeyim; keza çok fazla tekrar macerası olan Zagor'da bu liste ile işin içinden çıkmak çok daha kolay olacaktır.
Ben sadece orijinal sıralamaya göre Sayın Mistercaki’nin hazırlamış olduğu listeyi değiştirdim. Konu sabitlendiği takdirde tam maceraları buradan takip etmemiz daha kolay olacaktır.
Tam macera derlemelerinde arşivlik bir eserler ortaya çıkatmamız gerekiyor. Bunun için derleme yapacak arkadaşlarımızın çözünürlük ve pixselleri uygun olmayan derlemeleri yapmamalarını rica ediyorum.
Listeyi serüven dergisinde hazırlayan Orhan BERENT’e ve güncel haline getiren Sayın Mistercakiye sonsuz teşekkürler. Nasip olursa tüm maceraları derleyip sitemize kazandırmak amacındayım.
Konu tam maceralar düzenlendikçe macera kapakları ve açılan konunun linkleri listeye ilave edilecektir.
Listede atlanılan bir husus varsa lütfen konuya yazın ki ilave edebilelim.
Amacımız tam macera ve düzgün bir arşiv yapmak ve bunu bu uzun soluklu kahramanımızda başarabilirsek diğerlerinde neden olmasın.
"gandor08" üstadın yukarıdaki alıntının bir kısmından görüldüğü üzere yapmak istediği macera listesi, benim bu işe kalkışmamın başlangıcı oldu...
Macera listesini oluştururken bir İtalyan sitesinden çok yararlandım.
Link olarak verebilirim:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Maceraların temelini Lal klasik seri ve yine Lal Yeni Zagor serisi oluşturmaktadır... special, maxi, almanak, dev albüm serileri de bu listeye dahildir. Tay listeleri karışık olduğu için onları bu listeye koymadım...
Linkten görüleceği üzere İtalyan sitesi maceraları sıralarken orijinal sayıların yanında special, maxi, almanak ve dev albüm ciltlerini de aralara koymuş... Bu yüzden gandor08 ustanın listesinden biraz farklı...
Zagor'a başlamamış ama okumak isteyenler illede orijinal yayın sırasını takip edeceklerse bu liste tam onlara göre...
Okumak isteyen listeye bakarak klasik ve yeni zagor serilerini sayfa numarasından bakarak rahatlıkla okuyabilir...
İsteyen herkes bu listeyi kullanıp link ekleyerek verilen tam maceraları hizmete sunabilir...
iyi okumalar...
Son düzenleme: