Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yerli çizgi roman deyince ilk akla gelenler Tarkan, Karaoğlan, Tolga, Kara Murat ve Yüzbaşı Volkan’dır. Yerli kahramanların çoğunluğu tarihinin geçmiş dönemlerinde yaşamış, at sırtında elinde kılıç ile maceradan maceraya koşarken Volkan günümüze daha yakın dönemde yaşadığı maceralar ile diğerlerinden ayrılır. O Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesur ve yetenekli bir pilotudur.
Yetmişlerden ikibinlere kadar pek çok farklı yayın evinden pek çok macerası çıkmıştır. Defalarca tekrar baskıları yayınlanmıştır. Hiçbir zaman düzenli bir sıra ile yayınlanmadığı gibi çıkmış bütün maceraları Tommiks, Kaptan Swing örneğindeki gibi bir araya toplanıp koleksiyon serisi olarak basılmamıştır. Ayrıca Alfa dönemindeki serileri günümüzde bulmanın zorluğu, çıkan serilerin sayı adetlerinin ve içeriklerindeki maceraların tespitini güçleştirmiştir. Bu sebeple Volkan sayılarının koleksiyonunu yapmak zordur. Volkan hakkında en iyi kaynak Çizgi Roman Diyarı | Çizgi Roman Hepimizin! - Çizgi Roman,Karikatür,Resim Forumu forum sitesidir. Forumda açılan konular ve konulara yazılan mesajlar sayesinde Yüzbaşı Volkan hakkında pek çok bilgi birikmiştir. Forumda Yüzbaşı Volkan çizgi roman serisi dijital derleme albümler olarak mevcuttur.
Maceralar hali hazırda derlenmişken ben de konuları ve konulara yazılan mesajları derleyerek bu kitapçıkta Yüzbaşı Volkan hakkındaki bilgileri bir araya getirdim. Böylece hem yerli çizgi romanlarımızın önemli bir örneğini genç kardeşlerimize tanıtmak hem de koleksiyonerler için başvuru kaynağı oluşturmak istedim.
Bu kitapçıktaki yazılar, resimler ve listeler Çizgi Diyarı forumdan; reader20, bakunin ve Lami Tiryaki’nin konularından alınmış, Ali Recan’ın maceralar hakkında yazdığı yazılar ile desteklenmiş, bir sıraya konulması amacıyla yazılara ufak müdahaleler yapılmıştır. Reader20 tarafından yapılan liste ve Yüzbaşı Volkan hakkında bulunan gazete haberleri kitapçığın sonuna eklenerek rehber tamamlanmıştır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.